Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 262 Ουκρανούς αθλητές και έχει καταστρέψει 363 αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βαντίμ Χουτσάιτ.

Συναντώντας τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μορινάρι Γουατανάμπε, o οποίος επισκέφτηκε τη χώρα, ο Χουτσάιτ δήλωσε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν αθλητή από τη Ρωσία να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς ή άλλους αθλητικούς αγώνες.

«Όλοι τους υποστηρίζουν αυτόν τον πόλεμο και παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την υποστήριξη αυτού του πολέμου», είπε ο Χουτσάιτ, σύμφωνα με δήλωσή του που φιλοξενείται στον ιστότοπο του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

400 ημέρες πόλεμος – Οι σημαντικότεροι σταθμοί

Η πρόταση της ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνέστησε τη σταδιακή επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους διεθνείς αγώνες ως ουδέτεροι. Δεν έχει αποφασίσει για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Ουκρανία δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα επιτρέψει σε αθλητές της να λάβουν μέρος σε προκριματικά για τους Αγώνες του 2024, εάν πρέπει να αγωνιστούν εναντίον Ρώσων, μια απόφαση που επέκρινε η ΔΟΕ.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τον αριθμό των Ουκρανών αθλητών που σκοτώθηκαν ή πόσες εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί.

Στον απόηχο της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ορισμένοι αθλητές σε εθνικό επίπεδο της Ουκρανίας κατατάγηκαν στον στρατό και πήραν τα όπλα εθελοντικά για να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν φέτος ήταν ο αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ Dmytro Sharpar, ο οποίος πέθανε σε μάχη κοντά στο Μπαχμούτ, και ο Volodymyr Androshchuk, ένας 22χρονος πρωταθλητής του δεκάθλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά