Τεράστιο είναι το προβάδισμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, με τον Τούρκο πρόεδρο να επανεκλέγεται για άλλα πέντε χρόνια.

Με καταμετρημένο το 92,96% των ψήφων, ο Ερντογάν λαμβάνει το 52,50%, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 47,50%. Η συμμετοχή είναι στο 85,41%.

Δείτε τα αποτελέσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα επίσημα αποτελέσματα του Anadolu, ο Ερντογάν προηγείται, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στα αποτελέσματα του αντιπολιτευόμενου ANKA, όπου προβάδισμα έχει ο Κιλιτσντάρογλου με 50,86% έναντι 49,14% του Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο η συμμετοχή έφτασε στο 88,84%, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε λάβει 49,52% και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε συγκεντρώσει το 44,88%.

Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά

Τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά πριν από τις σημερινές εκλογές που θεωρούσαν ως απόλυτο φαβορί τον Τούρκο πρόεδρο, αν και δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

  •  Δείτε live τη ροή των αποτελεσμάτων εδώ

Την ευρεία νίκη του Ερντογάν είχαν δείξει και τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα που είχαν κυκλοφορήσει σε διεθνή ΜΜΕ και στο Twitter.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις

Θυμίζουμε ότι σήμερα δεν υπήρχε επίσημο exit poll στην Τουρκία, ενώ άτυπα exit polls ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα θα είναι 52,4% υπέρ του Ερντογάν και 47,5% για τον Κιλιτσντάρογλου.

Ωστόσο, με βάση την καταμέτρηση, η διαφορά ανάμεσα στους δύο αντιπάλους είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η ανάρτηση Ερντογάν μετά το κλείσιμο των καλπών

Ανάρτηση με την οποία καλούσε τους εκλογικούς αντιπροσώπους να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει κάποιο παρατράγουδο με τις κάλπες έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα λεπτό μετά που ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία.

«Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη βούληση του έθνους μας», τόνισε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα