Μόλις στα τέλη του προηγούμενου έτους προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο εργασίας του Ιλον Μασκ ακόμα μία εταιρεία, όταν εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την διάδοχό του για αυτόν τον ρόλο, αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος της Teslα, του Τwitter και της SpaceX, σύμφωνα με το CNBC.

Πολυπλοκότητα

O Μασκ μίλησε για την προσπάθεια διαχείρισης του προγράμματός του σε μια συνέντευξη την Τρίτη στη Σύνοδο του Συμβουλίου CEO της Wall Street Journal.

Οι μέρες μου είναι πολύ μεγάλες και περίπλοκες όπως φαντάζεστε», είπε ο Μασκ. «Και υπάρχει μεγάλη αλλαγή περιβάλλοντος», ανέφερε, τονίζοντας ότι «η εναλλαγή πλαισίου είναι αρκετά επώδυνη».

Ο Μασκ δήλωσε ότι γενικά προσπαθεί να μοιράσει το πρόγραμμά του ώστε «έτσι να είναι κυρίως μια εταιρεία τη μια μέρα».

Αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αυτή η Τρίτη ήταν «ημέρα Tesla», είπε, αλλά «μπορεί να καταλήξει στο Twitter αργά απόψε, και μετά αύριο θα ήταν εν μέρει ημέρα Tesla επίσης, το μισό Twitter και μετά η Πέμπτη θα ήταν κάπως μισό SpaceX, μισό -Ημέρα Τέσλα.”

Διαχείριση χρόνου

Περιέγραψε τις δουλειές του ως «κάπως αλληλένδετες» και είπε ότι «η διαχείριση του χρόνου είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Η πολυπλοκότητα δεν ήταν καλή για τις επενδύσεις του. Οι μετοχές της Tesla έχασαν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους τους δύο μήνες μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με το Twitter πέρυσι, με την ανησυχία ότι ο Μασκ θα είχε λιγότερο χρόνο να επικεντρωθεί στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ακόμη και όταν η αγορά γινόταν πιο ανταγωνιστική.

Εν τω μεταξύ, οι διαφημιστές έφυγαν ή ανέστειλαν προσωρινά τις καμπάνιες τους στο Twitter και τον Μάρτιο ο Μασκ μείωσε την αξία της εταιρείας στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά,ο Μασκ είπε την Τρίτη ότι πολλοί διαφημιστές επιστρέφουν.

Προγραμματίζει μόνος του

Ενώ άλλα στελέχη μπορεί να αναθέτουν το ημερολόγιό τους σε μία γραμματέα ή έναν εκτελεστικό βοηθό, ο Μασκ δήλωσε ότι κάνει το μεγαλύτερο μέρος του προγραμματισμού του μόνος του. Ανέφερε ότι έχει μόλις «έναν βοηθό μερικής απασχόλησης» για να τον βοηθήσει να διαχειριστεί το πρόγραμμα εργασίας του.

«Είναι αδύνατο για κάποιον άλλο να γνωρίζει ποιες είναι οι προτεραιότητες», τόνισε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι συνήθως εργάζεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας, μέχρι και τις 2 τα ξημερώματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News