Περισσότερα από 15.000 πλοία θα ανακυκλωθούν τα επόμενα δέκα χρόνια, μια αύξηση άνω του 100% σε σύγκριση με τα τελευταία δέκα χρόνια, εκτιμά η ναυτιλιακή οργάνωση Bimco, και υπογραμμίζει την ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή η διεθνής σύμβαση ανακύκλωσης πλοίων του Χονγκ Κονγκ.

H άνοδος του ρυθμούς ανακύκλωσης πλοίων θα οφείλεται εν μέρει στους αυστηρότερους κανονισμούς που επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία.

Η BIMCO δημιούργησε μία ακόμη ταινία την τέταρτη στη σειρά για τον ναυτιλιακό κλάδο, ζητώντας την επείγουσα υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή ανακύκλωση πλοίων. Επίσης ενθαρρύνει τους πλοιοκτήτες να επιλέγουν μόνο ναυπηγεία που τηρούν τη σύμβαση.

Τα γερασμένα πλοία και ο δρόμος για τα διαλυτήρια

«Ανακύκλωση πλοίων: Time for Change»

Η ταινία με τίτλο «Ανακύκλωση πλοίων: Time for Change», γυρίστηκε εν μέρει σε ναυπηγεία ανακύκλωσης πλοίων στο Alang της Ινδίας, η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κράτη ανακύκλωσης πλοίων στον κόσμο μαζί με το Μπαγκλαντές. Η ταινία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των παγκόσμιων ρυθμιστικών αρχών, των πλοιοκτητών και του κοινού σχετικά με τις τεράστιες δυνατότητες της βιομηχανίας ανακύκλωσης πλοίων να προσθέσει σε μια βιώσιμη παγκόσμια κυκλική οικονομία, με ασφάλεια.

Βενεζουέλα: Υπό διάλυση ο στόλος δεξαμενοπλοίων – Κίνδυνος βύθισης, πυρκαγιάς και διαρροών

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το ακατέργαστο παλιοσίδερο από την ανακύκλωση πλοίων τροφοδοτεί περίπου 350 εργοστάσια επανελασματοποίησης που προμηθεύουν περίπου το 50% της ετήσιας κατανάλωσης χάλυβα μόνο στο Μπαγκλαντές και ο κλάδος δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας για ανθρώπους που εξασφαλίζουν τις οικογένειές τους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας και διευθύνων σύμβουλος της BIMCO, David Loosley.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης της BIMCO και άλλων οργανώσεων του κλάδου στο Chattogram και στη Ντάκα του Μπαγκλαντές στις αρχές Μαΐου για να συζητήσουν τα οφέλη από την επικύρωση της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ, το Μπαγκλαντές επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να επικυρώσει φέτος, εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο να τεθεί η σύμβαση σε ισχύ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία