H ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”.

«Δεν έχουμε ακόμη αντιμετωπίσει το πρόβλημα» τόνισε ο ίδιος για να συμπληρώσει πως αυτό αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπους: Με τα επιδόματα, με καλύτερους ελέγχους στην αγορά και καλύτερους μισθούς.

Δεν υπάρχει άλλη λύση – There Is No Alternative (TINA)

Αναφορικά με την επενδυτική βαθμίδα, ο ίδιος τόνισε πως «θα μας δώσει και άλλες ανάσες και θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού. Πρέπει να ανταποκριθούν και οι τράπεζες. Όλοι κρίνονται και όλοι ελέγχονται.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να μπουν στο site της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενώ πρόσθεσε: «Για τα funds, έχουν γίνει πάνω από 50 δισ. διμερείς ρυθμίσεις. Έχουμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, έχουμε πιέσει τις τράπεζες να κάνουν δεκτές τις προτάσεις. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα βήματα προς όφελος όλων. Κανείς δεν έχει κίνητρο να βγάλει ένα σπίτι σε πλειστηριασμό. Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα και η μεγαλύτερη διαφάνεια στις προμήθειες μπορεί να μειώσει κι άλλο το κόστος των συναλλαγών με τις τράπεζες».

Κοινωνική πολιτική

Για την κοινωνική πολιτική ανέφερε ότι για πρώτη φορά έχουμε προγράμματα ειδικά για μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν δυνατότητα δωρεάν στέγασης. «Χθες στην ορκωμοσία της νέας Βουλής ήταν ένας άστεγος, που πια δεν είναι άστεγος. Κάποιος ασχολήθηκε με αυτούς τους ανθρώπους. Τα θέματα της στήριξης της οικογένειας θα είναι κρίσιμα. Πώς θα αυξήσουμε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είναι απλά πάρκινγκ παιδιών. Η επέκταση του ολοήμερου, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε 120 επιχειρήσεις, οι «νταντάδες» της γειτονιάς. Γνωρίζω πολύ καλά για τα ζητήματα του bullying. Παγκόσμια πρόκληση. Αποδίδω μεγάλη σημασία. Περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία. Πώς θα μάθουμε τα παιδιά από το δημοτικό να δέχονται και ανέχονται τη διαφορετικότητα», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στους 36000 διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία. «Μιλάμε για ένα σχολείο που δεν θα δίνει έμφαση στην αποστήθιση. Στη δημόσια εκπαίδευση γίνονται πολύ σημαντικά βήματα. Βρέθηκα προεκλογικά στην Κρύα Βρύση. Εκεί υπάρχει πρότυπο επαγγελματικό λύκειο. Τους δίνει πρόσβαση σε ένα πτυχίο λυκείου με το οποίο μπορούν να κάνουν άλλα πράγματα και τους ανοίγει έναν άλλο δρόμο. Αν έχω ένα παιδί με ένα δάσκαλο σε ένα νησί, πρέπει να το κάνουμε», τόνισε.

Ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου και τόνισε πως οι πολίτες μας έδωσαν ισχυρή εντολή.

«Αν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής θα είχαμε μία ισχυρή κυβέρνηση. Μας εμπιστεύονται για το πως θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Αυτό ήταν  το σημείο αναφοράς στην προεκλογική περίοδο».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ήταν πρωτόγνωρο αυτό που έγινε με το αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα – όπως είπε – το οποίο μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για την επόμενη μέρα.

O πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε αν υπήρχαν φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση στη διάρκεια της 4ετιας. «Προφανώς σε μία τετραετία θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη που πάντα πρέπει να αναγνωρίζουμε» σημείωσε.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από όσα έγιναν την προηγούμενη Κυριακή.

Ακούμε πάλι τις ίδιες σαχλαμάρες, ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό» τόνισε.

Αιχμές κατά Ανδρουλάκη

«Στις κάλπες  ηττήθηκε η ρηχότητα και η κενότητα. Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ είναι ξύλινος. Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον Ανδρουλάκη. Ο ίδιος είπε ότι δεν με θέλει με τίποτα για πρωθυπουργό και ότι ακόμη και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί».

Θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερότητα μετά τις κάλπες; αναρωτήθηκε και πρόσθεσε.

«Στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση».

Δεν με αφορά τι θα γίνει στην Κεντροαριστερά

Για τον «πόλεμο» στο χώρο της Κεντροαριστεράς, είπε ότι δεν τον αφορά. «Εγώ θέλω σε όσους δεν μας ψήφισαν να τους εξηγήσω και πάλι τι θέλουμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι δεν ακούστηκε επαρκώς το πρόγραμμά μας. Να τους εξηγήσω γιατί μπορούν να εμπιστευτούν τη ΝΔ».

Για τη βία των ανηλίκων

Αναφορικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με τη βία των ανηλίκων, υποστήριξε ότι «γνωρίζω πολύ καλά πόσο ευαίσθητα είναι τα ζητήματα μπούλιγνγκ».

Μίλησε μάλιστα για την ανάγκη να υπάρχουν περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία.

Εκλογές στην Τουρκία

Για τη νίκη του Τ. Ερντογάν είπε ότι θα τον καλέσει σήμερα να τον συγχαρεί και να εκφράσει την ευχή του, η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχει συνέχεια. «Δεν έχω αυταπάτες. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευθεί και εκπροσωπήσω τη χώρα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και θα επιδιώξω συνάντηση με τον κ. Ερντογάν. Είναι πραγματικά σημαντικό ότι για πολλούς μήνες είχαμε μειωμένη δραστηριότητα στο Αιγαίο. Έχουμε συναντηθεί πολλές φορές. Θα είναι και ευκαιρία να θέσω το πλαίσιο. Έχουμε μια διαφορά, της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και της υφαλοκρηπίδας», πρόσθεσε.

Το TikTok

Ερωτηθείς για το TikTok απάντησε: «Εχω παιδιά που είναι 25, 24 και 19 στα 20. Καταλαβαίνω τον τρόπο που η νέα γενιά επικοινωνεί. Εγώ δεν έχω την εφαρμογή στο κινητό μου. Μπορώ να αξιοποιώ το εργαλείο αυτό για να απαντώ στους νέους και στη γλώσσα τους. Δείχνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Αν κάποιος έχει την αίσθηση ότι πρέπει που και που να αυτοσαρκάζεται, είναι καλό εργαλείο. Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα».

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «καλό το TikTok αλλά υποκατάστατο για τη χειραψία δεν υπάρχει. Αύριο θα πάω στην Κρήτη. Είναι ευκαιρία να ευχαριστήσω τους συντοπίτες μου για αυτό που έγινε και να τους ζητήσω να πάμε ακόμα καλύτερα στις εκλογές», και συνέχισε: «Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για να αντέξεις την προεκλογική περίοδο. Δεν πίνεις και δεν τρως».

Άγιο όρος

Τέλος, ανέφερε πως θα μεταβεί και στο ‘Αγιο Όρος την Κυριακή και τη Δευτέρα ενώ για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου είπε ότι ήταν αυτονόητη. «Οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Η εκκλησία έμενε, μένει και πρέπει να μένει μακριά από την όποια κομματική αντιπαράθεση», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα