Με εκπληκτική επιμονή και ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν τα μεγαλύτερα Χρηματιστήρια, το ελληνικό είδε και νέα υψηλά κίνησης. Οι θετικές αποδόσεις συνεχίζονται, με διάχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας

Ακόμα και με κλειστή τη Wall Street, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε ανοδικά, και μάλιστα επαναφέροντας τις αγορές από μια συνεδρίαση που “μηδένισε” στα μέσα της.

Η συμπεριφορά από το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών είναι αξιοθαύμαστη, οι όγκοι ικανοποιητικοί για συντήρηση του momentum, ενά παράλληλα τρέχουμε ήδη με +35% στο εξάμηνο (+21% ο Τραπεζικός).

Κι αν αυτό από μόνο του είναι σημαντικό, έρχεται να συγκριθεί με το …+4,4% του S&P500 και το +9% του Eurostoxx50.

Εξάλλου, πολλά από τα χαρτιά του ΧΑ, είτε στη μεγάλη είτε και στη μεσαία, επιτυγχάνουν νέα πολυετή ή ιστορικά υψηλά (λ.χ. ΟΤΟΕΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, CENER, ΜΕΒΑ, ΙΝΤΕΚ, ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΜΠΕΛΑ κ.α.), και μόνο σήμερα είδαν υψηλά 52 εβδομάδων δεκαοχτώ μετοχές.

Την τιμητική τους είχε το δίδυμο ΕΛΠΕ-ΜΟΗ, με τη δεύτερη να ανακοινώνει αύριο (Τρίτη) τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, που αναμένονται εντυπωσιακά αν μη τί άλλο.

Στη μεσαία, ΕΧΑΕ, DIMAND και ΦΡΛΚ συνεχίζουν επίμονα να κερδίζουν έδαφος, ενώ ο κλάδος πληροφορικής είναι ασταμάτητος. Οι πρωταθλητές είναι ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ, ΠΡΟΦ, ΕΝΤΕΡ και ΙΝΤΕΚ.

Ειδική μνεία για τη νεαρή REALCONS που ακόμα δεν έχει βρει πατήματα, έχοντας όμως βάσεις για κάτι καλύτερο στο μεσοπρόθεσμο. Πάνω από 2,25 ευρώ ανοίγει ο δρόμος για τα ιστορικά υψηλά στην περιοχή των 3 ευρώ, ελπίζοντας σε λίγο καλύτερη αναγνωρισιμότητα από το επενδυτικό κοινό.

Εν ολίγοις, έχουν απομακρυνθεί όποια συννεφάκια θα μπορούσαν να κρύψουν τον ήλιο στο ΧΑ, και κάθε μικρής έκτασης διόρθωση θα πρέπει να λαμβάνεται ως ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.