Σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αναλώθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έδειξε να χρειάζεται τη ρευστότητα που του παρείχαν τα μετεκλογικά του κέρδη. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,90% στις 1.225,06 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 91 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Με το βλέμμα στη Βουλή

Ο έλεγχος της συνεδρίασης ήταν σήμερα σταθερά στους πωλητές, με τους ρυθμούς όμως του τζίρου να υποχωρούν σημαντικά. Εξάλλου, πολλοί τίτλοι, είτε στη μεγάλη είτε και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, επιτυγχάνουν νέα πολυετή ή ιστορικά υψηλά και μόνο χτες είδαν υψηλά 52 εβδομάδων δεκαοχτώ μετοχές. Με βάση αυτά, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν κάθε μικρής έκτασης διόρθωση ως ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης.

Νέα βάση εφόρμησης

Το ΧΑ προσπάθησε να δημιουργήσει μια νέα βάση εφόρμησης στη ζώνη των 1.220 – 1.230 μονάδων, χωρίς βέβαια να “χαλά” το θετικό τεχνικό μομέντουμ που επιτάχυνε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, όταν ο γενικός δείκτης “τρέχει” με +35% στο εξάμηνο (+21% ο Τραπεζικός), είναι εύλογο τα χαρτοφυλάκια να χρειαστούν ρευστότητα και να την αναζητήσουν στις υπεραποδόσεις τους. Και ο άξονας περιστροφής της φαίνεται να είναι ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος μετά από τις εντυπωσιακές επιδόσεις της περασμένης εβδομάδας, βρίσκεται από χτες σε πλάγια και ελαφρώς πτωτική πορεία. Είναι άλλωστε στοιχείο απαραίτητο σε bull markets, σαν αυτή που διανύει το ΧΑ.

Όσο η αγορά δείχνει να έχει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα, τόσο οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών είναι επιφυλακτικές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι δεν θα βρουν εύκολα νέα ελκυστικά επίπεδα εισόδου σε περίπτωση που ρευστοποιήσουν. Και υπήρξαν σημάδια ότι ακόμη και το ελάχιστο της ρευστότητας που εξασφαλίζουν οι πωλητές, επανέρχεται στο ταμπλό σε τίτλους που ενδεχομένως να έχουν μείνει πίσω στην άνοδο.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εστίασαν περισσότερο σε Quest, Alpha Bank, Eurobank, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο και ΕΛΧΑ, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα. Θετικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Aegean, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Coca Cola, Τιτάν, Σαράντης και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders