Έκτακτη σύσκεψη για τις κυβερνοεπιθέσεις στο υπουργείο Παιδείας και στην τράπεζα θεμάτων συγκάλεσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

«Ήταν μεγάλης εντάσης»

Όπως ανακοινώθηκε από το μέγαρο Μαξίμου «οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων».

Τράπεζα Θεμάτων: Δέχτηκε 165 εκατ. «χτυπήματα» χάκερ από 114 χώρες

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας» για να αντιμετωπιστούν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυβέρνησης

«Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.

Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα