Αντιδράσεις προκάλεσε το αλαλούμ που προκλήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισε η κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων, προκαλώντας αναστάτωση σε πολλά σχολεία της χώρας αλλά και ανησυχία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News», ο γενικός γραμματέας υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης αναφέρθηκε στα ζητήματα που προέκυψαν και μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο plan b που υπάρχει σε περίπτωση ύπαρξης σοβαρών προβλημάτων στο σύστημα εξηγώντας γιατί δεν εφαρμόστηκε.

«Αυτή η επίθεση ήταν εναντίον της εκπαίδευσης και των μαθητών μας σε μια στιγμή που εμείς επιδιώκουμε την ψυχική τους ηρεμία. Ήταν μια αήθης επίθεση κι αυτό μας κάνει να προβληματιζόμαστε ακόμα περισσότερο», είπε αρχικά.

Παρέμβαση Ντογιάκου μετά τη νέα κατάρρευση της πλατφόρμας για την «τράπεζα θεμάτων»

Σύμφωνα με τον ίδιο, δικλίδες ασφαλείας στο σύστημα μετάδοσης των θεμάτων υπάρχουν, γι’ αυτό και το σύστημα δεν παραβιάστηκε. Όπως είπε το σύστημα από την Τρίτη που ξεκίνησαν οι εξετάσεις «δουλεύει χωρίς κανένα μα κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε.

«Ξαφνικά το πρωί της Παρασκευής υπήρξε μια ροή προσβασιμότητας 280.000 ανά δευτερόλεπτο, που αποκαταστάθηκε σε λιγότερο από μια ώρα και οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν για 3 επιπλέον ώρες. Είναι επόμενο ότι θα υπήρχε μια καθυστέρηση, μία επιβράδυνση στη διακίνηση των θεμάτων», είπε ακόμα.

Γιατί δεν εφαρμόστηκε το plan b

Κατά τον κ. Κόπτση, το πρόβλημα επηρέασε λιγότερο από το 10% των μαθητών των Λυκείων, ενώ το plan b που υπάρχει για παρόμοιες περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκε, καθώς, κατά το υπουργείο, το σύστημα άντεξε.

«Παρά την επίθεση ήμασταν έτοιμοι, το 90% και πλέον των μαθητών έκανε τις εξετάσεις του. Υπάρχει plan b αλλά δεν εφαρμόστηκε γιατί υπήρχε η ροπή και το 90% πήρε τα θέματα. Εμείς είχαμε συνεχείς συσκέψεις με τα στελέχη μας ανά 10 λεπτά, βλέπαμε τη ροή και δεν εφαρμόσαμε το plan b για μια μικρή μερίδα», εξήγησε.

«Παρά τη μεγάλη πίεση που δεχθήκαμε σήμερα, 165 εκατομμύρια επιθέσεις, πάλι αντέξαμε και όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου όλης της χώρας έδωσαν κανονικά εξετάσεις. Στις κρίσεις πρέπει να είμαστε μεθοδικοί, οργανωμένοι, με σύνεση και κυρίως αποτελεσματικοί. Αποκρούστηκε μια τεράστια, οργανωμένη επίθεση πρωτόγνωρη για την εκπαίδευση», είπε ακόμα ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του υπουργείου, οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ένα τελείως διαφορετικό σύστημα, το οποίο είναι αδιάβλητο. Πιθανόν χάθηκαν κάποιες ώρες για κάποιους μαθητές, αποτρέψαμε όμως μία τεράστια και οργανωμένη επίθεση, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα για την εκπαίδευση

«Είναι ένα σύστημα μετάδοσης θεμάτων εντελώς διαφορετικό, με άλλα χαρακτηριστικά. Το έχουμε διασφαλίσει, να είναι απόλυτα ήρεμοι οι μαθητές και οι γονείς τους, οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικότατα», κατέληξε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.