Μεγάλη «βουτιά» σημείωσαν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο τον Μάρτιο με τον σχετικό δείκτη του όγκου να καταγράφει υποχώρηση κατά 7,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η μείωση που εμφάνισε ο δείκτης των πωλήσεων σε όγκο σε ετήσια βάση, καθώς θα διαμορφώθηκε στο -8,7%.

«Πρωταθλήτρια» στην πτώση αναδείχθηκε η κατηγορία των φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, ενώ ακολούθησαν τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.

Στον αντίποδα, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και οικιακός εξοπλισμός ήταν η κατηγορία που σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, παρουσίασε μείωση 0,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023 μείωση 4,2%.

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2022, παρουσίασε μείωση 8,7% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023 μείωση 7,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023 παρουσίασε μείωση 3,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Μάρτιο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε μείωση 4,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία