Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο ανέκτησε ο Ιλον Μάσκ, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg που επικαιροποιήθηκε σήμερα. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του Twitter και της Tesla ξεπέρασε τον Γάλλο μεγιστάνα Bernard Arnault, μετά την υποχώρηση που κατέγραψαν οι μετοχές του οίκου μόδας Luis Vuitton (LVMH) στο γαλλικό χρηματιστήριο.

Ο Μασκ και ο 74χρονος Γάλλος συναγωνίζονταν φέτος για την πρωτιά στη λίστα Bloomberg Billionaires Index, η οποία περιλαμβάνει τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Twitter: Στα 15 δισ. δολάρια η αξία του, από τα 44 δισ. δολάρια που το αγόρασε ο Μασκ

Ο Arnault ξεπέρασε για πρώτη φορά τον Musk τον Δεκέμβριο, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον (πληθωρισμός). Να σημειωθεί πως η LVMH, την οποία ίδρυσε ο Arnault, έχει στην γκάμα της μεταξύ άλλων τα διάσημα εμπορικά σήματα όπως η Louis Vuitton, η Fendi και η Hennessy.

Θολώνει το success story της πολυτέλειας

Η ζήτηση για είδη πολυτελείας αρχίζει να εξασθενεί καθώς η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται, ιδιαίτερα στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Οι μετοχές της LVMH έχουν υποχωρήσει περίπου 10% από τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να εξαϋλωθούν αξίες περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μόνο μέρα.

Ο Μασκ, εν τω μεταξύ, έχει κερδίσει περισσότερα από 55,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω της Tesla. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Όστιν – η οποία αποτελεί το 71% της περιουσίας του – έχει σημειώσει άνοδο 66% από έτος μέχρι σήμερα. Η περιουσία του Μασκ αποτιμάται τώρα σε περίπου 192,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη, ενώ του Arnault είναι περίπου 186,6 δισεκατομμύρια δολάρια, και ακολουθεί ο Jeff Bezos, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή