Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ασφαλιστική ικανότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών καθώς από σήμερα 1η Ιουνίου έληξε η προθεσμία ρύθμισης οφειλών στα ασφαλιστικές εισφορές.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «fake news» σχετικά με το καθεστώς ασφάλισης των ελευθέρων επαγγελματιών και για τον κίνδυνο να μείνουν ανασφάλιστοι και χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

EΦΚΑ: Τι αλλάζει από σήμερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ακολουθεί η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη

Απύθμενο θράσος ή απίστευτη σύγχυση; Πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του κ. Κατρούγκαλου, μίλησε για κατακόρυφη άνοδο των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αν κέρδιζε το κόμμα αυτό τις εκλογές. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις πρώτα του κ. Τεμπονέρα και σήμερα της κ. Τσαπανίδου, επιμένει σε ένα fake news για τη λεγόμενη ασφαλιστική ικανότητα της ίδιας κοινωνικής ομάδας, των ελευθέρων επαγγελματιών δηλαδή, με αποτέλεσμα να φαίνονται αστείοι σε όλους όσους γνωρίζουν το θέμα.

Τι ισχυρίζονται; Ότι από σήμερα – προσέξτε από σήμερα, όχι στο απώτατο μέλλον- εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα μείνουν ανασφάλιστοι και χωρίς υγειονομική περίθαλψη! Με άλλα λόγια, τις επόμενες μέρες, αν ισχύουν όλα αυτά, θα βλέπουμε γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους κτλ να ξεμένουν από φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη, λόγω της «νεοφιλελεύθερης» Νέας Δημοκρατίας!

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Ήδη από το 2022 πέρασε μια ευνοϊκή, σε σχέση με το παρελθόν, ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με βάση την οποία μπορούν να έχουν τη λεγόμενη ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή πρόσβαση σε υπηρεσίες διαγνωστικών κέντρων και άλλες συνταγές, εάν έχουν πληρώσει τις εισφορές υγείας ΜΟΝΟ του προηγούμενου έτους. Η ρύθμιση αυτή ανανεώθηκε και το 2023. Πριν από αυτή τη ρύθμιση, με όλες τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, για να έχει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας ασφαλιστική ικανότητα έπρεπε να έχει πληρώσει τις εισφορές υγείας ΟΛΩΝ των προηγούμενων ετών. Σημειώστε, επίσης, ότι η ρύθμιση αυτή δεν επηρεάζει καθόλου τη δωρεάν πρόσβαση σε δημόσια νοσοκομεία που παρέχεται ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ!

Ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ:

Πρώτον, είναι ευνοϊκότερη ή όχι η ρύθμιση του 2022 και του 2023 για τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Δεύτερον, αν προξενούσε κάποιο πρόβλημα, γιατί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ -ή έστω κάποιος άλλος- δεν το είχε εντοπίσει από πέρσι, καθώς η ρύθμιση αυτή από τότε είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται; Φέτος το θυμήθηκαν;

Τρίτον, ακόμα περισσότερο, εάν ισχύει η τωρινή τους κριτική, γιατί πέρσι στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ΥΠΕΡ της σχετικής ρύθμισης που τώρα κατακεραυνώνει;

Τέταρτο και κυριότερο ερώτημα: Σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτρέπει στον εαυτό του να κατεβαίνει σε αυτό το επίπεδο, προκαλώντας καγχασμούς σε όλους εκείνους που γνωρίζουν έστω στοιχειωδώς το ζήτημα;

Οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ούτως ή άλλως το θέμα αυτό. Γνώριζαν πώς εξασφάλιζαν τη λεγόμενη ασφαλιστική ικανότητα εδώ και δεκαετίες. Γνωρίζουν επίσης ότι, λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης που ακολούθησε, η ασφαλιστική ικανότητα από το 2022 διασφαλίζεται ευχερέστερα. Αυτό όμως που πάντοτε εκπλήσσει είναι το απύθμενο θράσος του ΣΥΡΙΖΑ! Είχε ψελλίσει, άλλωστε, κάτι σχετικό ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε προχθεσινή, τηλεοπτική του συνέντευξη. Εκτός αν δεν είναι θράσος και είναι απόλυτη σύγχυση της νέας ηγετικής ομάδας που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax