Εκτακτη συνεδρίαση εξ αποστάσεως συγκάλεσε αυτή την εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Barclays, C.S. Venkatakrishnan, για να αντιμετωπίσει την φυγή περίπου 20 αμερικανών επενδυτικών τραπεζιτών τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Reuters.

Tα υψηλόβαθμα στελέχη, έφυγαν για αντιπάλους, όπως η Citigroup, η UBS και η Jefferies Financial Group. Η παρέμβαση του Venkatakrishnan υπογραμμίζει την πίεση που δέχεται η βρετανική τράπεζα για να προστατεύσει το franchise της επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ.

Barclays: Απροσδόκητα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Η Barclays υποχώρησε στη 14η θέση από την έκτη, στον πίνακα συγχωνεύσεων και εξαγορών της Refinitiv στην Αμερική το πρώτο τρίμηνο του 2023, παρόλο που ανέβηκε από την ένατη στην πέμπτη θέση στον αντίστοιχο πίνακα της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Φυγή στελεχών

Η ανάδειξη νεοεισερχόμενων στελεχών στην τράπεζα παρέκαμψε τους μόνιμους τραπεζίτες της Barclays , συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν δημοφιλείς στους συναδέλφους τους, όπως ο Μάρκο Βάγια, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στην UBS.

Η Barclays τον Ιανουάριο είχε αναφέρει ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με τους προκατόχους των νεοεισερχόμενων Deasy και Wright, John Miller και Jean-Francois Astier, για νέους ρόλους. Ο Miller  άφησε την Barclays για να ενταχθεί στον Jefferies τον προηγούμενο μήνα, ενώ η Barclays ανακοίνωσε νέο ρόλο για τον Astier μόλις αυτή την εβδομάδα, ορίζοντας τον παγκόσμιο επικεφαλής οικονομικών χορηγών.

Ο Venkatakrishnan ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές ήταν μέρος ενός σχεδίου διαδοχής και αντανακλούσαν τη στρατηγική εστίαση της τράπεζας σε μεγάλους πελάτες.

Θέλει να αναπληρώσει τα κενά

Ήταν η δεύτερη παρόμοια συνάντηση που είχε ο Venkatakrishnan με τραπεζίτες τις τελευταίες εβδομάδες. Η πρώτη ήταν μια σύντομη κλήση 10 λεπτών τον προηγούμενο  μήνα, όπου δεν έλαβε καμία ερώτηση, σύμφωνα με το Reuters.

Επιπλέον, η Barclays επιδιώκει να αναπληρώσει τα ταλέντα, προσλαμβάνοντας πέντε διευθύνοντες συμβούλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους πέντε στον υπόλοιπο κόσμο φέτος. Πέρυσι, η τράπεζα προσέλαβε τον Jim Rossman ως παγκόσμιο επικεφαλής σύμβουλο μετόχων από τη Lazard Ltd και φέτος προσέλαβε τον Christopher Ludwig από την Credit Suisse για να εργαστεί στη συμβουλευτική μετόχων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή