Το αμερικανικό Κογκρέσο, σε κούρσα με τον χρόνο, απέτρεψε οριστικά το βράδυ της Πέμπτης (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών την 5η Ιουνίου.

Η Γερουσία ενέκρινε, με άνετη πλειοψηφία (63 ψήφοι υπέρ, 36 κατά), το σχέδιο νόμου που αναστέλλει ως την 1η Ιανουαρίου 2025 το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, που είχε ήδη εγκριθεί την Τετάρτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πλέον μένει απλώς να το κυρώσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

ΗΠΑ: Με ή χωρίς συμφωνία για το χρέος είναι χαμένες

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις

Το κείμενο, καρπός σκληρών και πικρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου και των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων, θα επιτρέψει στην αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσει να καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις της το διάστημα ως και μετά τις εκλογές της επόμενης χρονιάς, με αντάλλαγμα εκτεταμένες περικοπές των προβλεπόμενων δημοσίων δαπανών.

Ικανοποιημένος ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση για την ψηφοφορία στη Γερουσία.

Πρόκειται για «μεγάλη νίκη για την οικονομία μας και για τον αμερικανικό λαό», τόνισε ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, προσθέτοντας ότι «αδημονεί» να υπογράψει το κείμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή