Άλλο ένα ατύχημα είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σκόνταψε και έπεσε μετά την παράδοση του τελευταίου διπλώματος κατά την τελετή αποφοίτησης στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ την Πέμπτη.

ΗΠΑ: Το εταιρικό χρέος είναι ο νέος μπελάς για την αμερικανική οικονομία

Ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ έπεσε προς τα μπρος, στηρίχτηκε στα χέρια του και σηκώθηκε γονατιστός, υποβοηθούμενος από τρία άτομα. Επέστρεψε στη θέση του χωρίς βοήθεια.

Αφού τον βοήθησαν να σηκωθεί, ο Μπάιντεν έδειξε πίσω του, δείχνοντας προφανώς σε τι σκόνταψε. Μετά αναμείχθηκε με άλλους αξιωματούχους, χαμογελώντας και κάνοντας ένα σήμα «μπράβο».

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Μπεν Λαμπολτ δήλωσε στο Twitter ότι ο Μπάιντεν ήταν καλά. «Υπήρχε ένας σάκος με άμμο στη σκηνή ενώ έκανε χειραψία», εξήγησε.

«Είναι απολύτως καλά», δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ.

Πτώση μετά τις προειδοποιήσεις για Ρωσία-Κίνα

Η πτώση ήρθε μετά από μια ομιλία του Μπάιντεν κατά την οποία προειδοποίησε τους αποφοίτους της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας ότι θα εισέλθουν στην υπηρεσία σε έναν όλο και πιο ασταθή κόσμο, αναφέροντας τις προκλήσεις από τη Ρωσία και την Κίνα.

Αν και ήδη αποτελεί τον γηραιότερο άνθρωπο που έχει βρεθεί στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν διεκδικεί την επανεκλογή του το 2024. Ο επικρατέστερος Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, κλείνει τα 77 του χρόνια αυτόν τον μήνα.

Ο Τραμπ, ερωτηθείς για την πτώση του Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στην Αϊόβα, είπε: «Πραγματικά έπεσε κάτω; Ελπίζω να μην χτύπησε.» Και πρόσθεσε «πρέπει να είσαι προσεκτικός σε αυτό», ακόμη και αν πρέπει να «κατέβεις με τις μύτες των ποδιών σου από μια ράμπα».

Ιστορικό πτώσεων

Τον Ιούνιο του 2020, η αργή, προσεκτική κάθοδος του Τραμπ από μια ράμπα στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point έκανε ορισμένους παρατηρητές να αμφισβητήσουν την ευκινησία του. «Το τελευταίο πράγμα που θα έκανα ήταν να “πέσω” για να διασκεδάσουν οι Fake News», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter μετά.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οι γιατροί δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν είναι υγιής και ικανός για υπηρεσία μετά από σωματική εξέταση, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος δεν πίνει αλκοόλ ούτε κάνει χρήση καπνού και ασκείται «τουλάχιστον» πέντε φορές την εβδομάδα.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Μπάιντεν είχε πέσει ξανά, κατεβαίνοντας από το ποδήλατό του, χωρίς πάντως να τραυματιστεί.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος κάποιος άνω των 75 ετών. Όπως σημειώνει το Reuters, στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι πτώσεις μεταξύ ενηλίκων 65 ετών και άνω είναι η κύρια αιτία θανατηφόρων τραυματισμών για την ομάδα αυτή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα