Συμφωνία με την Χεφέι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ανχουέι που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας, υπέγραψε η Volkswagen (VW) με στόχο την κατασκευή ενός κέντρου έρευνας, ανάπτυξης (R&D) καινοτομίας και προμηθειών για πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα στην αναφερόμενη πόλη.

Όπως τονίζεται, η επένδυση της γερμανικής εταιρίας αναμένεται να φτάσει γύρω στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ το ίδιο κέντρο θα λειτουργεί και ως νέο υποκατάστημα της Volkswagen, με αναμενόμενη έναρξη της λειτουργίας του στις αρχές του 2024.

Νέα αναβολή για το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης της VW

Στο ίδιο κέντρο θα δραστηριοποιούνται περισσότεροι από 2.000 ειδικοί σε ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με την αγορά οχημάτων, ενώ αυτό θα βοηθήσει ώστε να μειωθεί κατά 30% ο χρόνος που απαιτείται σήμερα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών από την VW.

Μείωση παραδόσεων

Η Volkswagen είχει ανακοινώσει ότι οι παραδόσεις στην Κίνα μειώθηκαν κατά 14,5% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, αλλά η διοίκηση της εταιρείας παραμένει σίγουρη ότι οι πωλήσεις θα ανακάμψουν μέχρι το υπόλοιπο του έτους, επικαλούμενη μια διευρυμένη γκάμα μοντέλων και την ειδικά προσαρμοσμένη στο κινεζικό κοινό τεχνολογία της.

Ερωτηθείς για τις μειωμένες πωλήσεις του πρώτου τριμήνου στην Κίνα, ο Antlitz απάντησε: «Είχαμε μια αργή έναρξη στην Κίνα». Πρόσθεσε δε ότι είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ της αγοράς κινητήρων εσωτερικής καύσης της Κίνας, όπου η Volkswagen είναι από καιρό ηγέτης, και της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, όπου η VW θέλει να φτάσει τους αντιπάλους της, ανάμεσά τους και τον κινεζικό γίγαντα της ηλεκτροκίνησης, BYD.

«Μόλις επέστρεψα από τη Σαγκάη, πέρασα εκεί τρεις μέρες κοιτάζοντας αυτοκίνητα ανταγωνιστών, μιλώντας με τις ομάδες συνεργατών μας και είναι προφανές ότι πρέπει να επιταχύνουμε, ειδικά στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο Antlitz.

«Είμαι βέβαιος ότι θα παίξουμε σημαντικό ρόλο στην Κίνα και στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή