«Απόβαση» για σαρωτικούς ελέγχους σε νησιά αλλά και σε τουριστικές περιοχές θα ξεκινήσουν οι ράμπο της εφορίας εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δρομολογεί καλοκαιρινό φορο-σαφάρι με πάνω από 30.000 ελέγχους σε νησιά και τουριστικές περιοχές και επιστρατεύει ένα νέο ηλεκτρονικό «όπλο» στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει τις αδήλωτες πισίνες

Η πρώτη μεγάλη απόβαση των ράμπο της Εφορίας στα νησιά αναμένεται να γίνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και οι καταστηματάρχες που θα εντοπιστούν να μην κόβουν αποδείξεις ή να μην έχουν στείλει τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές στην πλατφόρμα myDATA θα δουν να μπαίνει «λουκέτο» στην επιχείρησή τους από 48 ώρες έως και 10 ημέρες.

Οι έλεγχοι

Πρόκειται για το «ΕΛΕΓΧΟΣLive» το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές Ιουνίου και θα επιτρέπει στους φορο-ελεγκτές την ώρα του ελέγχου να βλέπουν στην οθόνη του tablet τους το οικονομικό προφίλ του ελεγχόμενου,  να διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις και να εκδίδουν επιτόπου σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Τα νέα ηλεκτρονικά εργαλεία δίνουν τη δυνατότητα στους φοροελεγκτές να διενεργούν επιτόπιους ελέγχους με tablet, να έχουν πρόσβαση στο προφίλ του επαγγελματία ή της επιχείρησης, να προχωρούν επί τόπου σε διασταυρώσεις στοιχείων, αλλά και να εκδίδουν επιτόπου σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Μέσω των tablet και του «ΕΛΕΓΧΟΣLive» oι φορο-ελεγκτές θα έχουν τη δυνατότητα σε real time:

  • Nα τσεκάρουν με αυτόματες διαδικασίες την γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές. Εκτός από τα tablets θα είναι εφοδιασμένοι και με φορητά Scanners χειρός (QRScanners)
  • Να ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων  στην πλατφόρμα myDATA.
  • Να διενεργούν εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις ΦΠΑ κλπ.
  • Να ελέγχουν το «φορολογικό ιστορικό» του επαγγελματία η της επιχείρησης δηλαδή εάν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις στον παρελθόν ή εάν είναι υπότροποι.
  • Να εκδίδουν και να κοινοποιούν στον ελεγχόμενο σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax