Το νέο υπουργικό του συμβούλιο ανακοίνωσε ο επανεκλεγείς Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ του Σαββάτου, αφήνοντας εκτός κυβέρνησης της Τουρκίας πρωτοκλασάτα ονόματα που άφησαν την υπογραφή τους στα χαρτοφυλάκια που ανέλαβαν.

Ειδικότερα, τα σημαντικά υπουργεία των Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών ανέθεσε στους Χακάν Φιντάν, Γιασάρ Γκιουλέρ και Μεχμέτ Σιμσέκ αντίστοιχα.

Μεχμέτ Σιμσέκ, ο «σωτήρας» της οικονομίας της Τουρκίας;

Έτσι έμειναν εκτός της νέας κυβέρνησης μένουν ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Ολοκληρώσαμε μια εκλογική διαδικασία που ενισχύει τη δύναμη της δημοκρατίας μας. Προσεύχομαι στον Θεό οι εκλογές, που γνώρισαν πολλές πρωτιές στην ιστορία της χώρας μας, να είναι ωφέλιμες για την Τουρκία και το τουρκικό έθνος. Η Τουρκία δεν διεξήγαγε απλώς εκλογές στις 14 και στις 28 Μαΐου, αλλά αποφάσισε επίσης πώς θα ήταν ο επόμενος αιώνας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια της τελετής.

«Το έθνος μας, μαζί με τη θέλησή του, έχει επίσης προστατεύσει την ανεξαρτησία και το μέλλον του. Η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει δείξει ότι θα συνεχίσει να ρέει στο δικό της μέσο με την κρατική της παράδοση να ξεπερνά τα 2.200 χρόνια, την εθνική συνείδηση να ξεπερνά τα 1000 χρόνια και την κουλτούρα της συμβίωσης για αιώνες. Έγινε κατανοητό για άλλη μια φορά ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να αλλάξει την κοίτη αυτού του ποταμού, που εδώ και 1000 χρόνια πρασινίζει από αγάπη τα εδάφη της Ανατολίας. Η Τουρκία είναι πιο δυνατή σήμερα από χθες. Η δημοκρατία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ».

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας:

  • Αντιπρόεδρος: Cevdet Yilmaz
  • Υπουργός Δικαιοσύνης: Yılmaz Tunç
  • Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών: Mahinur Özdemir Göktaş
  • Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Vedat Işıkhan
  • Υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής: Mehmet Özhaseki
  • Υπουργός Εξωτερικών: Hakan Fidan
  • Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Alparslan Bayraktar

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος