Προ των πυλών μιας συμφωνίας – ρεκόρ βρίσκεται η αεροναυπηγική βιομηχανία Airbus για την πώληση 500 στενών αεροπλάνων της οικογένειας A320 στον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ινδίας, την Indigo, όπως δήλωσαν πηγές του κλάδου την Κυριακή.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων έχει αναδειχθεί ως πρωτοπόρος σε μια παραγγελία που πιθανώς θα υπερκεράσει την ιστορική προσωρινή αγορά 470 αεροσκαφών της από την Air India τον Φεβρουάριο, όπως ανέφεραν οι πηγές στο περιθώριο συνάντησης της αεροπορικής βιομηχανίας στην Κωνσταντινούπολη.

O κινεζικός αντίπαλος των Airbus και Boeing

Η Airbus και η Boeing ανταγωνίζονται επίσης σε συνομιλίες για την πώληση 25 αεροσκαφών ευρείας ατράκτου στην ίδια αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τόσο η IndiGo, η οποία είναι ήδη μεγάλος πελάτης της Airbus με μεγάλο αριθμό παραγγελθέντων αεροπλάνων, όσο και η γαλλική εταιρεία βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πιο πάνω εξέλιξη.

Ανάλογη στάση τήρησε και η Boeing όταν κλήθηκε από το Reuters να προβεί σε σχολιασμό του εκκολαπτόμενο mega- deal.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία βλέπει ένα πιο προβλέψιμο μοτίβο στις βιομηχανικές της δραστηριότητες και αυτό που φαίνεται να είναι η αρχή μιας πιο θετικής τάσης στις παραδόσεις, δήλωσε ο Chief Commercial Officer, Christian Scherer.

«Η τάση φαίνεται να θέλει να είναι θετική. Βλέπουμε μια σταθερή αύξηση στην ικανότητά μας να διαθέτουμε αεροπλάνα καθώς βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης», είπε στο Reuters, προσθέτοντας ότι η Airbus ήταν πλήρως επικεντρωμένη στις λειτουργίες μετά την πρόσφατη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού.

«Ο βιομηχανικός ρυθμός φαίνεται να είναι λίγο πιο προβλέψιμος», είπε στο περιθώριο συνάντησης αεροπορικών εταιρειών.

Το Reuters ανέφερε την Πέμπτη ότι οι παραδόσεις της Airbus για τον Μάιο έφτασαν τα 60 αεροσκάφη, σημειώνοντας αύξηση περίπου 30% από τον ίδιο μήνα πέρυσι και ανεβάζοντας τις παραδόσεις μέχρι στιγμής φέτος σε περισσότερα από 220 αεροσκάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή