Σε ελληνικό έδαφος έχουν περάσει μετανάστες στην περιοχή Μαράσια του Έβρου με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης από τις αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι μετανάστες παραμένουν στη νησίδα για τέσσερις ημέρες. Αναμένεται βάρκα της ΕΜΑΚ, η οποία έχει κινητοποιηθεί για να διασωθούν οι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά.

Καιρόν γνώθι ή λάδι στη φωτιά;

Στο σημείο βρίσκονται συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Ευτυχώς, οι μετανάστες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Νωρίτερα, η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερώσει για την παρουσία μεταναστών σε ελληνικό έδαφος και ότι είχε προχωρήσει σε επικοινωνία με την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Τι λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρασίων

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρασίων, Γιώργος Καραπατζάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι: «Υπάρχει αρκετός κόσμος, 50 – 60 άτομα και αυτό που παρατηρώ κι εγώ, με το πλησιάσουμε κοντά για να δούμε τι συμβαίνει, τι φωνές ακούγονται, σηκώνουν τα παιδάκια τα μικρά στην αγκαλιά τους και μας χαιρετάνε. Τι θέλουν να δείξουν; Να τους βοηθήσουμε, να τους λυπηθούμε».

«Αυτή η στιγμή θεωρώ ότι (…) δεν είναι εγκλωβισμένοι στο νησάκι. Γιατί εγκλωβισμένος, θα λέγαμε ότι είναι κάποιος αβοήθητος, σε ένα μέρος που δεν μπορεί να κάνει τίποτα», συμπλήρωσε.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα