Μικρές μεταβολές καταγράφουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να βρουν τις ισορροπίες μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και στη σκιά της ανόδου των τιμών του πετρελαίου μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,03% στις 33.753 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 4.288 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,17% στις 12.262 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Palo Alto Networks κερδίζει 4,5% μετά την ανακοίνωση της S&P Dow Jones Indices ότι η εταιρεία κυβερνοασφάλειας θα αντικαταστήσει την Dish Network στον S&P 500, από τις 20 Ιουνίου. Η μετοχή της Dish Network σημειώνει πτώση 3%.

Κέρδη άνω του 5% σημειώνει και η Valley National Bancorp, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την JPMorgan σε overweight από neutral. Ο οίκος δήλωσε ότι η ανησυχία γύρω από τα εμπορικά ακίνητα της Valley National φαίνεται “υπερβολική”, καθώς τα γραφεία του Μανχάταν αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% των δανείων της.

Ανησυχία

Οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν για τις πληθωριστικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου, αφού η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει περαιτέρω την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Ιούλιο. Η είδηση ακολούθησε τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, κατά τη διάρκεια της οποίας η ομάδα αποφάσισε να παραμείνει στους υφιστάμενους στόχους παραγωγής του 2023.

“Παρά τον αυξανόμενο αριθμό των πρόδρομων δεικτών που δείχνουν ότι η ύφεση έρχεται σύντομα, η συνεχιζόμενη ισχύς στην αγορά εργασίας και τα επίμονα επίπεδα της προσωπικής κατανάλωσης μεταθέτουν τις εκτιμήσεις για την έναρξή της”, δήλωσε ο Mace McCain, επικεφαλής επενδυτικός σύμβουλος της Frost Investment Advisors.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street