Την δέσμευση της να συνεχίσει να πρωτοστατεί, με συνέπεια, στις παγκόσμιες προσπάθειες για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας επαναλαμβάνει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

«Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η ελληνική ναυτιλία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να πρωτοστατεί, με συνέπεια, στις παγκόσμιες προσπάθειες για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του κλάδου, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών ασφαλών καυσίμων και νέων τεχνολογιών. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα, όραμα, υποχρέωση για όλους μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του οικοσυστήματος» είναι το μήνυμα της ΕΕΕ.

Δέσμη μέτρων για πιο ασφαλή ναυτιλία – Οι 4+1 προτάσεις της Κομισιόν

Επισημαίνεται ότι η ναυτιλία μεταφέρει το 90% του παγκοσμίου εμπορίου και εκπέμπει μόλις το 1,9% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σε σχέση δε με τους άλλους τρόπους μεταφοράς, οι θαλάσσιες μεταφορές είναι, έως 32 φορές πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις χερσαίες και έως 200 φορές πιο φιλικές από τις εναέριες.

Ωστόσο όπως έχει δηλώσει η πρόεδρος της ΕΕΕ κα. Μελίνα Τραυλού, «αυτό, δεν αναιρεί τον απαράβατο κανόνα της ναυτιλίας να προσαρμόζεται και να αυτοβελτιώνεται διαρκώς. Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ. Η ναυτιλία επενδύει σταθερά στο στόχο της πράσινης, αλλά και βιώσιμης μετάβασης του κλάδου. Η πλήρης απανθρακοποίηση της ναυτιλίας είναι μία δύσκολη εξίσωση, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κλάδου. Επιπλέον, εξαρτάται από άλλα εμπλεκόμενα μέρη, όπως πρωτίστως τους παραγωγούς ενέργειας και τους κατασκευαστές μηχανών και πλοίων. Οφείλουμε, όλοι μαζί, να λειτουργήσουμε συλλογικά και με νέα μοντέλα συνεργασίας, ώστε να οδηγηθούμε σε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες, οικουμενικές και ασφαλείς λύσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα