Σε διατήρηση των προβλέψεων της σχετικά με την τιμή του χρυσού, προχώρησε η UBS, σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ (την Τρίτη κινείται ελαφρώς ανοδικά κατά 0,37% ή 1961,80 δολάρια), αλλά η ελβετική τράπεζα εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα ανακάμψει.

Ρωσικός χρυσός: Πώς βρίσκει διεξόδους στην παγκόσμια αγορά παρά τις κυρώσεις

Η UBS διατηρεί την τιμή στόχο για τα μέσα του 2024 στα 2.250 USD και για τα τέλη του 2023 στα 2.100 δολάρια και εξακολουθεί να «βλέπει« τον χρυσό ως μακροπρόθεσμο αντιστάθμισμα κινδύνου χαρτοφυλακίου.

Τα μάκρο

Οι βασικές τιμές PCE ξεπέρασαν τις προσδοκίες πρόσφατα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή πολιτικής από την Fed. Για παράδειγμα, μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ φαίνονταν κλειδωμένα . Τώρα, μια παύση  μετά τον Ιούνιο, με μια τελευταία αύξηση 25μ.β. φαντάζει ως η πιο πιθανή. Από την άλλη μεριά, είναι εξίσου πιθανή και μια καθυστέρηση στην έναρξη του κύκλου μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχ’ες του 2024.

Το δολάριο

Επιπρόσθετα, η ευρεία ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ ήταν μια άλλη συνέπεια της ανατιμολόγησης της Fed, η οποία ήταν ένας πρόσθετος αντίθετος άνεμος για τον χρυσό.

Τα αποθέματα χρυσού

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ, τα επίσημα αποθέματα χρυσού μειώθηκαν κατά 71 μετρικούς τόνους τον Απρίλιο, που ήταν η πρώτη καθαρή μείωση σε πάνω από ένα χρόνο.
Η τουρκική κεντρική τράπεζα αναφέρθηκε ως ο μεγάλος πωλητής, αλλά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού πιστεύει ότι αυτές οι πωλήσεις οφείλονται στην τοπική δυναμική αντί για αλλαγή της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities