Με τον τζίρο να αναρριχάται και πάλι σε τριψήφια εκατομμύρια, το ελληνικό χρηματιστήριο άρχισε τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου με ισχυρή άνοδο και βλέποντας πλέον με καλύτερες προοπτικές τις 1.250 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 2,21% στις 1.244,75 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 143 εκατ. ευρώ.

Μπορεί ο ΟΠΑΠ να προβλημάτισε λίγο στην αρχή τη Λ. Αθηνών, καθώς λόγω αποκοπής μερίσματος έφτασε έως και το -3,6% και με τη βαρύτητά του προκάλεσε κάποια νευρικότητα, οι αγοραστές γρήγορα βρήκαν τον τρόπο να οδηγήσουν το ΧΑ σε υψηλότερα επίπεδα. Και αν δεν «λιγοψυχούσε» για ακόμη μία φορά ο τραπεζικός δείκτης μπροστά στις 1.000 μονάδες, ίσως το επόμενο σκαλοπάτι της κοντινής αντίστασης να ήταν πιο κοντά.

Wall Street: Μικρές διακυμάνσεις και διορθωτικές κινήσεις

Βέβαια, με την Goldman Sachs να είναι σταθερά… λάτρης των ελληνικών τραπεζών και την Morgan Stanley να δίνει την ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας της χώρας, οι προοπτικές του ΧΑ φαίνεται ότι παραμένουν θετικές.  Ο δρόμος προς το επόμενο σκαλοπάτι των 1.250 μονάδων είναι όπως όλα δείχνουν ανοιχτός για το ΧΑ, υπό την σκληρή προϋπόθεση όμως ο τραπεζικός δείκτης να σπάσει τις 1.000 μονάδες. Ένα επίπεδο που όπως φαίνεται είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό, παρά την πολιορκία που επιχειρούν οι αγοραστές.

Έτσι, σε κάθε περίπτωση το σενάριο της ανοδικής συνέχισης παραμένει ακλόνητο. Μάλιστα, η συμπεριφορά στο ταμπλό παραπέμπει, όχι μόνο σε διακράτηση θέσεων, αλλά και σε αύξηση αυτών, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Είναι δύσκολο άλλωστε να παραβλέψει κανείς ότι η πολιτική σαφήνεια σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή δυναμική και την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας θα φέρουν νέα κεφάλαια στην αγορά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Jumbo με το +6,19% και η Quest με το +5,12% ξεχώρισαν σήμερα, ενώ ισχυρή ήταν και η άνοδος σε Autohellas, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΕΛΧΑ και Eurobank. Σημαντικά κέρδη σημείωσαν και οι Μυτιληναίος, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Λάμδα, ενώ με μικρά κέρδη έκλεισαν οι ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Aegean και Τιτάν. Αμετάβλητος έκλεισε τελικά ο ΟΠΑΠ, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες