Τέλος στις φήμες για πολιτική καριέρα έδωσε  διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, καθώς δήλωσε ότι δεν διεκδικεί δημόσιο αξίωμα, ενώ συναντήθηκε με ομάδα Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για να συζητήσουν οικονομικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι πληθαίναν τα δημοσιεύματα περί πιθανής διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος εν όψει της κατά ιδίαν συνάντησης του με ομάδα μετριοπαθών Δημοκρατικών της Βουλής. Το τελευταίο διάστημα ο Dimon, όπως μεταδίδει το Reuters, δέχεται πιέσεις να μπει στην προεδρική κούρσα του 2024, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διαμηνύοντας ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα.

Dimon: Οικονομία και τράπεζες στο «μενού» του γεύματος με Δημοκρατικούς βουλευτές

Ο Dimon δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν βρέθηκε στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει το ενδεχόμενο να αλλάξει καριέρα και να στραφεί στην πολιτική και ότι  δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

«Δεν το σκέφτομαι», τόνισε πριν από τη συνάντηση. «Δεν ξέρω γιατί πρέπει να απαντάω πια σε αυτή την ερώτηση»

Η JPMorgan ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Dimon δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα μετά τις φήμες των τελευταίων ημερών σχετικά με τις πιθανές πολιτικές φιλοδοξίες του. Οι φήμες δεν ξεκίνησαν τυχαία καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια στιγμή μια θέση στον δημόσιο τομέα.

Ο Ντίμον βρέθηκε στο Καπιτώλιο για να συναντηθεί με τον Συνασπισμό Νέων Δημοκρατών, μια ομάδα κεντρώων Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Μιλάμε για τη βοήθεια στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και για να την κάνουμε πιο ευημερούσα για όλους», είπε κατά την είσοδό του στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση.

Το Bloomberg ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι ο Dimon, μαζί με άλλα τραπεζικά στελέχη, συναντήθηκε με τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer,για να συζητήσουν το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού χρέους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
American Express: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τζ. Ρόμπινσον
Διεθνή |

Πέθανε ο Τζ. Ρόμπινσον: Ο άνθρωπος που έκανε «σούπερ μάρκετ» την American Express

Η ιστορία του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την πιστωτική κάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Εγκατέλειψε την εταιρεία το 1993 μετά από σύγκρουση με διευθυντικά στελέχη