Οι λεπτομέρειες αναφορικά με την διεξαγωγή του debate για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, έγιναν γνωστές με ανακοίνωση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών.

Μεταξύ άλλων, το debate θα περιλαμβάνει 6 ενότητες αλλά και μια ελεύθερη ερώτηση. Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης, η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00, παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να συζητηθεί η παραπάνω πρόταση και να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα