Ισχυρές απώλειες σημείωσε σήμερα ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street, επηρεάζοντας το κλίμα σε όλη την αγορά, καθώς μετά από ένα ισχυρό ράλι ανόδου διόρθωσε, μειώνοντας το ρίσκο ενόψει των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 33.66 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,38% στις 4.267 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,29% στις 13.104 μονάδες.

Στο κενό οι ανοδικές προσπάθειες στις ευρωαγορές

Παρά τις τεχνολογικές πιέσεις, η ενέργεια ήταν ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 2,63%. Το SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF και το First Trust Natural Gas ETF κέρδισαν 3,6% και 3,23%, αντίστοιχα.

Οι περιφερειακές τράπεζες είδαν τα κέρδη τους να συνεχίζονται, καθώς ο SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) σημείωσε άνοδο 3,68%, ολοκληρώνοντας την τέταρτη διαδοχική συνεδρίασή του στο πράσινο. Οι μετοχές της PacWest Bancorp σημείωσαν άλμα 14,38%, ενώ η Zion Bancorporation κέρδισε 4,55%.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Affirm αυξήθηκε κατά 19%, μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι το Amazon Pay προσθέτει την ευέλικτη επιλογή πληρωμών της Affirm στο checkout. Η Affirm επιτρέπει στους αγοραστές να αγοράζουν τώρα και να πραγματοποιούν πληρωμές σε βάθος χρόνου.

Άνοδος 3,2% και για την Coinbase, η οποία ανέκαμψε από το -12% της Τρίτης. Η SEC μήνυσε την Coinbase την Τρίτη, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία λειτουργούσε ως μη εγγεγραμμένο ανταλλακτήριο και μεσίτης. Η Cathie Wood της Ark Invest αγόρασε στη βουτιά της Coinbase.

Ωστόσο, ο επικεφαλής των επενδύσεων της Crossmark Global Investments, Bob Doll, προειδοποίησε ότι παρά το ράλι της αγοράς τις τελευταίες ημέρες, είναι πιθανό να γίνουν αισθητές περισσότερες επιπτώσεις από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed στο μέλλον. «Εξακολουθούμε να έχουμε καθοδικούς οικονομικούς κινδύνους, εξακολουθούμε να έχουμε μια ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων [και] προβλήματα ρευστότητας», δήλωσε ο Doll.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε απότομα τον Απρίλιο, αν και η αύξηση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν. Οι εξαγωγές κατρακύλησαν κατά 9,2 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,8 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street