Το ενδεχόμενο των συγχωνεύσεων αμερικανικών τραπεζών, «βλέπει» η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δεδομενου του συνολικού περιβάλλοντος στον τραπεζικό κλάδο.

«Υπάρχει το κίνητρο για να δούμε  ενοποίηση τραπεζικών ιδρυμάτων και δεν θα με εξέπληττε να δούμε κάποιες από αυτές στο μέλλον», τόνισε η αμερικανίδα υπουργός στη συνέντευξή που παραχώρησε  στην εκπομπή “Squawk Box” του CNBC.

Γέλεν: Μπορεί να δούμε περισσότερες συγχωνεύσεις τραπεζών

Η Γέλεν εξήγησε ότι δεν θα ήθελε να δει το ποικιλόμορφο  αμερικανικό τραπεζικό σύστημα να απειλείται από περαιτέρω ενοποίηση, αλλά αυτό θα ήταν κατανοητό δεδομένης της πίεσης στα κέρδη που υφίστανται ορισμένες τράπεζες. Επιπλέον η Γέλεν αναφέρθηκε στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, όπου αναμένει να ανακύψουν «ζητήματα», δεδομένης της μεταβαλλόμενης προσέγγισης της εργασίας.

«Έχουμε δει μια τόσο μεγάλη αλλαγή στη στάση και στην συμπεριφορά όσον αφορα την εξ αποστάσεως εργασία», σημειώνει η Γέλεν. «και ειδικά σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων. Νομίζω ότι οι τράπεζες προετοιμάζονται σε γενικές γραμμές για  αναδιαρθρώσεις και δυσκολίες στο μέλλον».

Η αμερικανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι τα τεστ αντοχής των μεγαλύτερων τραπεζών έδειξαν ότι διαθέτουν αρκετά κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν τις όποιες  αναταράξεις.

«Η γενική μου ανάγνωση είναι ότι το επίπεδο κεφαλαίων και ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και ενώ θα υπάρξει κάποια αναταραχή που συνδέεται με αυτό, οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την πίεση.» κατεληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή