Παρέμβαση για το θέμα της έκτακτης φορολόγησης και συνολικά για το θέμα της φορολόγησης των εταιρειών έκανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil.

Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ερωτηθείς από τους μετόχους για την έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας και τον όρο υπερκέρδη απάντησε: «Τα κέρδη που φορολογήθηκαν ήταν της Motor Oil. Είναι λάθος ο όρος υπερκέρδη. Ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη», είπε και συνέχισε: «Η Ευρώπη αποφάσισε να φορολογηθούν τα κέρδη αυτά, τα οποία αντιστοιχούν στο 40% με 45% των συνολικών κερδών. Η μεγάλη κερδοφορία δεν αποτελεί αισχροκέρδεια. Τα κέρδη μας ήρθαν από εξαγωγές. Το 85% των πωλήσεων μας προέρχεται από εξαγωγές. Ήταν κέρδη εκτός Ε.Ε.», εξήγησε ο κ. Βαρδινογιάννης δικαιολογώντας τη φορολόγηση:  «Τα κέρδη τα φέραμε στην Ελλάδα Ήταν μία φορολόγηση που επέβαλαν και δικαίως».

Motor Oil: Αυξάνει τη δραστηριότητα στις ΑΠΕ

Ο αντιπρόεδρος και CEO της Motor Oil έκανε επίσης γνωστό: «Και είχαμε προτείνει στην κυβέρνηση να επιστρέψουμε τα κέρδη στοχευμένα και όχι με τον τρόπο που έγινε τώρα».

Οι πολιτικοί

Ταυτόχρονα ο μεγαλομέτοχος της Motor Oil είπε για την έκτακτη φορολόγηση: «Λάθος να κατατάσσουμε τα υπερκέρδη στην αισχροκέρδεια. Είναι λάθος να ξυπνά κάποιος και να κουρεύει κέρδη. Με τον κορωνοϊό κανείς δεν ήρθε να μας πει για τα κέρδη που χάσαμε.

Αν θέλουν οι πολιτικοί να χρησιμοποιήσουν άλλον όρο. Τα υπερκέρδη είναι λάθος. Εμείς προσφέρουμε στην Ελλάδα.

Αν θέλουν οι πολιτικοί ας αυξήσουν τους συντελεστές φορολόγησης».

Τέλος η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1,60 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια