Επενδύσεις ύψους 500 δισ. ευρώ θα απαιτηθούν στη χώρα μας για το μηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις ελληνικές βιομηχανίες, σύμφωνα με τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για το κλίμα.

Τούτο ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο Reuters Responsible Business Europe 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η μετάβαση θα έχει σαφή θετικό μακροοικονομικό αντίκτυπο για την οικονομία».

Πειραιώς: Τη διανομή μερίσματος ανήγγειλε ο CEO Χρήστος Μεγάλου

Όπως είπε, «η μετάβαση σε μια οικονομία χωρίς εκπομπές άνθρακα, που προστατεύει το περιβάλλον και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι εφικτή και οικονομικά βιώσιμη».

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, «για αυτόν το λόγο έχουμε τοποθετήσει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς έχει υποστηρίξει και υποστηρίζει τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η Αποθήκευση Ενέργειας, η Υπεύθυνη Γεωργία κ.λπ., διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν οι τράπεζες σε θέματα βιωσιμότητας, ο κ. Μεγάλου επεσήμανε ότι «αποτελεί πρόκληση για την Τράπεζα Πειραιώς και τις άλλες ελληνικές τράπεζες, η παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στις ελληνικές επιχειρήσεις για επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες, μέσω εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων και συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Ο κ. Μεγάλου εξήγησε ότι «ο ρόλος μας απαιτεί να δώσουμε τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και εξοικονόμησης ενέργειας που θα τους επιτρέψει να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά, να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και να εισέλθουν σε νέους καινοτόμους τομείς. Στην Τράπεζα Πειραιώς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε την πρόοδο και να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην πράσινη μετάβαση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green