Περισσότερες από 86.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί και 71.057 έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια του προγράμματος «Dentist Pass», του οποίου η πλατφόρμα λειτουργίας άνοιξε πριν από 15 ημέρες (στις 24 Μαϊου).

Dentist Pass: Όλα τα βήματα για το κουπόνι επίσκεψης στον οδοντίατρο των παιδιών σας [γραφηματα]

Πρόκειται για μια δράση, η οποία υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ και στόχο έχει την προώθηση και την ενίσχυση της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας, σε περισσότερα από 660.000 παιδιά, που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2016, διαμένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια και διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Το πρόγραμμα

Το «Dentist Pass» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 µε τη χρηµατοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στα τριάντα εκατομμύρια ευρώ (30.000.000€). Νομοθετήθηκε επι υπουργίας Θάνου Πλεύρη.

Βάσει του προγράμματος, οι γονείς ή κηδεμόνες των δυνητικών δικαιούχων της ενίσχυσης (παιδιά 6-12 ετών) υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος https://vouchers.gov.gr/dentistpass. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά – μέλη της οικογένειας.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ (40€) ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο.

Το χρηματικό ποσό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.

H ψηφιακή χρεωστική κάρτα «Dentist Pass» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έξι (6) πλήρεις ημερολογιακούς μήνες μετά τον μήνα έκδοσής της, π.χ. Μία κάρτα που εκδίδεται στις 15 Ιουνίου 2023 θα είναι ενεργή έως τις 31/12/2023.

Από χθες 6 Ιουνίου οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν πλέον τις αιτήσεις τους και μέσω των ΚΕΠ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Dentist Pass ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ.

«Δράση ενίσχυσης με κοινωνικό πρόσημο»

O Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΜΑΕ, κ. Σταύρος Ασθενίδης τόνισε σχετικά: «Το Dentist Pass αποτελεί μια ακόμα δράση ενίσχυσης με κοινωνικό πρόσημο και προστιθέμενη αξία για τους πολίτες. Ένα εξόχως σημαντικό πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας δεκάδων χιλιάδων παιδιών. Εμείς στην Κοινωνία της Πληροφορίας έχουμε αναλάβει την υλοποίηση της πλειοψηφίας αυτών των δράσεων τα τελευταία χρόνια και συντελούμε στην προσπάθεια του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ανάδειξη του ψηφιακού μετασχηματισμού σε καταλύτη κοινωνικής προόδου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax