Με ακόρεστη δίψα, οι αγοραστές έφεραν τον Δείκτη στον προ μηνών στόχο των 1250 μονάδων. Από εκεί, ξεκίνησαν οι ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις

Η εν λόγω περιοχή δεν εχει κάποια συγκεκριμένη τεχνική αξία, ωστόσο θυμίζει αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Με άλλα λόγια, η αγορά “ήθελε” να δει τις 1250, και τις είδε (ενδοσυνεδριακό μέγιστο 1257,18).

Κι από το +1%, είδαμε μέχρι και αρνητικά πρόσημα, με κάποιες μεγάλες μετοχές να μηδενίζουν ή/και να κλείνουν κόκκινες, όπως ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΚΟΥΕΣ, ΜΥΤΙΛ κ.α. Η πρώτη είδε και νέα ιστορικά υψηλά.

Η συμπεριφορά αυτή, αν και δεν είναι καθόλου ανησυχητική για τη μεσοπρόθεσμη κραταιά ανοδική τάση, ωστόσο προϊδεάζει για μια διόρθωση, ανάλογα και τα αντανακλαστικά των αγοραστών σε αυτά τα επίπεδα.

Η πρωτη στήριξη για τον ΓΔ φαίνεται στις 1170 μονάδες, ώστε να είναι λογικό κάποιοι να “το πάρουν το trade” και να ξαναψωνίσουν χαμηλότερα.

Άλλη είναι η προβληματική του τζίρου, καθώς στις κορυφές συναλλάχθησαν πέριξ των μισών από τα διόλου ευκαταφρόνητα συνολικά εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, το ταμπλό απέκτησε ή νευρικότητα, ή ζωντάνια, ανάλογα πώ θα το δει κανείς.

Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα, υπενθυμίζοντας ότι βρισκόμεστε ήδη σε υπεραγορασμένη ζώνη.

Η καλύτερη στρατηγική σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι η μερική ρευστοποίηση: αν συνεχίσει ανοδικά, έχουμε ακόμα χαρτιά στα χέρια μας. Αν δεν συνεχίσει, πάμε κάτω με λιγότερα χαρτιά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Πανωλεθρία στο ταμπλό, χάθηκαν κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων
ο Αντικριστής |

Πανωλεθρία στο ταμπλό, χάθηκαν κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων

Η μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα επιβεβαιώνει τα ευρήματα, τα οποία είναι ανησυχητικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Απαιτούνται αντανακλαστικά των αγοραστών για να αποφευχθούν τα χειρότερα

“Άδειασαν” τα τραπεζόχαρτα. Μπήκε κόσμος στα χαμηλά
ο Αντικριστής |

“Άδειασαν” τα τραπεζόχαρτα. Μπήκε κόσμος στα χαμηλά

Με μια ακαριαία κίνηση τεχνικής αξίας, οι 4 μεγάλες τραπεζικές μετοχές συνάντησαν στηρίξεις τεχνικής αξίας. Η συναλλακτική δραστηριότητα, ήταν μεγάλη, εξαιρώντας μάλιστα τα πελώρια κύματα πράξεων στην ΠΕΙΡ λόγω placement.