Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει επιδείξει ότι εκτός από τις αθλητικές ικανότητες που ξεδιπλώνει εντός αγωνιστικών χώρων έχει ανεπτυγμένο και το επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Μέσα στο 2023 ίδρυσε το Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF το οποίο πλέον διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπως και την εταιρεία Ante, η οποία θα διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας Αντετοκούνμπο.

Αντετοκούνμπο: Στο NYSE το νέο βιώσιμο fund SROI

Οι επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες του «Greek Freak» δεν σταματούν, καθώς έχει επενδύσει στην ποδοσφαιρική ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος Νάσβιλ, ενώ το 2020 αγόρασε ποσοστό μετοχών στην εταιρεία με είδη υγιεινής διατροφής, Ready Nutrition.

Ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον κόσμο για το 2022 δεν σταματάει τις επενδύσεις και η καινούργια του επένδυση έρχεται «κόντρα» σε σχέση με τη Ready Nutrition, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία η οποία εμπορεύεται γλυκά.

Η Candy Funhouse έχει έδρα στον Καναδά και εμπορεύεται μέσω του διαδικτύου, καραμέλες, σοκολάτες, τσίχλες, γλειφιτζούρια μεταξύ άλλων.

Και πώς αποφάσισε ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς να επενδύσει στην εν λόγω εταιρεία;

Ο ίδιος δηλώνει ότι οι καραμέλες είναι η μεγάλη του αδυναμία, εξού: «Για να τρώω περισσότερες καραμέλες δωρεάν», απαντάει γελώντας. Ο ίδιος θεωρεί ότι η συνεργασία με μια εταιρεία με γλυκά ήταν η τέλεια κίνηση.

Είναι διασκεδαστικό. Στα 28 μου χρόνια, έχοντα τη δική μου οικογένεια και παιδιά, θέλω να συνεχίσω να ικανοποιώ την περιέργειά μου και να μεταδίδω την ευτυχία. Πάντα ήθελα να συνεργαστώ με μια εταιρεία που μεταδίδει αυτό το συναίσθημα. Όμως η συγκεκριμένη είναι κάτι περισσότερο από οποιαδήποτε εταιρεία.

Ως ένας άνθρωπος που μαζί με τους αδερφούς του δουλεύουν διαρκώς σκληρά για να φθάσουν στην κορυφή, στην Candy Funhouse διέκρινε το ίδιο κοινό όραμα για σκληρή δουλειά, ενώ είναι πολύ περίεργος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Με τη νέα του επιχειρηματική κίνηση που αποσκοπεί;

«Με μια λέξη να κυριαρχήσουμε παγκοσμίως». Ως μια καθιερωμένη εταιρεία με κοινωνική παρουσία, ο Αντετοκούνμπο πιστεύει ότι μπορεί να τη βοηθήσει να αναπτυχθεί και να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

«Είναι πολύ διασκεδαστικό!», αναφέρει κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το ένα πρόθεμα της ονομασίας της εταιρείας (Funhouse). «Θέλω πολλοί άνθρωποι σαν εμένα να βιώσουν αυτό που έζησα όταν άνοιξα το Candy FunBox γεμάτο καραμέλες, σοκολάτα και μπισκότα».

Σε ερώτηση αν ποτέ θα έφτιαχνε μια δική του σειρά ζαχαρωτών κάνει άλλο ένα λογοπαίγνιο: «Κάτι Freaky!». Όπως αποκαλύπτει έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις σοκολάτες και στις καραμέλες και στις ιδιαίτερες γεύσεις όπως οι τροπικές. Πιστεύει ότι μπορεί σίγουρα να δημιουργήσει μια συναρπαστική και παράξενη σειρά από καραμέλες που όλοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν.

Τι αναφέρει η Candy Funhouse στην ανακοίνωσή της:

«Καλώς ήρθατε, λάτρεις της καραμέλας και λάτρεις του μπάσκετ, μοιραζόμαστε με ενθουσιασμό ότι ο All-Star του NBA Γιάννης και η οικογένεια Αντετοκούνμπο έχουν γίνει μετόχοι της Candy Funhouse! Έχουμε την τιμή και να επεκτείνουμε την επιχείρησή μας στις ΗΠΑ και πέρα ​​από αυτήν, δίπλα στην οικογένεια Αντετοκούνμπο, καθώς συνεχίζουμε να διαδίδουμε αξέχαστες εμπειρίες μέσα από τα γλυκά και την ποπ κουλτούρα!

Ως οπαδοί, γινόμαστε συχνά μάρτυρες των αγαπημένων μας αθλητών να μας χαρίζουν αξιόλογες στιγμές στο γήπεδο, ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που οι προσπάθειές τους εκτός γηπέδου τραβούν την προσοχή μας και ξέρουμε ότι αυτή είναι μια από αυτές τις φορές! Καθίσαμε με τον Γιάννη για να μιλήσουμε για τη νέα συνεργασία και να μάθουμε γιατί ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του NBA έγινε μέλος της οικογένειας Candy Funhouse».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι