O Λιονέλ Μέσι γυρνά τελικά την πλάτη στα 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, που του πρόσφεραν οι σαουδάραβες  και στρέφεται προς τον σύλλογο της Major League Soccer, Ίντερ Μαϊάμι.

Στον Αργεντινό σούπερ σταρ προσφέρεται μία συμφωνία profit sharing με την Adidas και την Apple, ανέφερε η The Athletic, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τη συναλλαγή.

Η Apple και η Inter Miami, που ανήκουν στον David Beckham και την οικογένεια Mas, δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχόλια. Η Adidas αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Η μετάβαση του Μέσι στο Major League Soccer αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στις παγκόσμιες αθλητικές φιλοδοξίες της Σαουδικής Αραβίας, που καθοδηγούνται από τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Λιονέλ Μέσι: Επίσημα παρελθόν από την Παρί (εικόνες και βίντεο)

Το Βασίλειο προσπαθεί να προσελκύσει αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, μετά την ένταξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στο δυναμικό μιας ομάδας με έδρα το Ριάντ.


Όπως γράφει το BBC ο Μέσι επιθυμούσε να παραμείνει στην Ευρώπη για άλλη μια σεζόν, αλλά, αφού δεν ελήφθησαν ικανοποιητικές προσφορές, είχε την ευθεία επιλογή μεταξύ Ίντερ Μαϊάμι ή Αλ-Χιλάλ.

Αρχικά υπήρχαν αρκετές φήμες ότι θα επέλεγε να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, για συναντήσει τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά.

Αλλά τελικά -σύμφωνα με το BBC-  μπήκε στον πειρασμό για την ομάδα της Major League Soccer (MLS) της Ίντερ Μαϊάμι για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ζωής και μιας συμφωνίας με μεγάλες μάρκες που εκτείνεται πέρα ​​από το ποδόσφαιρο.

Έχει ήδη ένα σπίτι στο Μαϊάμι, το οποίο νοικιάζει.

Ο Γκιγέμ Μπαλάγκε, Αργεντίνος δημοσιογράφος που έχει γράψει τη βιογραφία του Μέσι, μετέδωσε πως ο Pulga έχει ήδη πάρει την απόφασή του και πως είναι έτοιμος να αλλάξει ήπειρο για πρώτη φορά στην καριέρα του, συνεχίζοντας στην Ίντερ Μαϊάμι.

«Ο Μέσι αποφάσισε. Προορισμός του η Ίντερ Μαϊάμι» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το αμερικανικό όνειρο

Η μεταγραφή του 35χρονου Μέσι,  στις ΗΠΑ θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για το Μαϊάμι και το Major League Soccer, καθώς ετοιμάζεται να γίνει μία από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη φορά που ο Μέσι θα παίξει ποδόσφαιρο σε σύλλογο εκτός Ευρώπης στην ιστορική επαγγελματική του καριέρα. Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου πρωταγωνίστησε στη Μπαρτσελόνα από την εφηβεία του, κατακτώντας πολλούς τίτλους πρωταθλήματος και το Champions League. Έφυγε για να παίξει για την Παρί Σεν Ζερμέν το 2021.

Για την Apple η μεταγραφή αυτή θα ενίσχυε την ποδοσφαιρική της στρατηγική. Η εταιρεία συνήψε μια δεκαετή συμφωνία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Major League Soccer για να προβάλλει παιχνίδια στην πλατφόρμα TV+ της.

Η Adidas έχει χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια από τη Nike Inc. και μικρότερες μάρκες όπως η Hoka. Το ποδόσφαιρο είναι ένα φωτεινό σημείο για την εταιρεία στις ΗΠΑ, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά αθλητικών αγώνων στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport