Ανοδικά έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τον S&P 500 να βρίσκεται σε νέα υψηλά έτους, καθώς κατάφεραν να ξεπεράσουν την αρχική νευρικότητα και επιφυλακτικότητα που τροφοδοτήθηκε από το πρόσφατο ράλι, ειδικά του τεχνολογικού κλάδου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,50% στις 33.833 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,62% στις 4.293 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,02% στις 13.238 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της GameStop σημείωσαν πτώση περίπου 18% αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών ανακοίνωσε την απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου Matthew Furlong. Επίσης, διόρισε τον Ryan Cohen ως εκτελεστικό πρόεδρό της.

“Βρισκόμαστε σε ένα μικρό κενό ειδήσεων: τα κέρδη έχουν τελειώσει, το ανώτατο όριο του χρέους έχει επιλυθεί και περιμένουμε τη Fed την επόμενη εβδομάδα”, σχολίασε η Barbara Doran, CEO της BD8 Capital Partners. “Είναι ευρέως αναμενόμενο ότι θα κάνουν παύση, αλλά θα είναι πραγματικά σημαντικό ποια θα είναι η καθοδήγησή τους και πως θα διαμορφωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή την ερχόμενη Τρίτη και ο δείκτης τιμών παραγωγού”.

Πράγματι, οι επενδυτές φαίνεται να βρίσκονται σε στάση αναμονής της επικείμενης συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 13 και 14 Ιουνίου. Οι οικονομικές ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος, ακόμη και αν παραμένει πάνω από τον στόχο του 2%.

Τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της αγοράς εργασίας υποδεικνύουν μια πιθανή αποδυνάμωση της, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διακόψει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα. Οι αγορές τιμολογούν περίπου 73% πιθανότητα η Fed να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας σημείωσαν απροσδόκητο άλμα την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας μπορεί να αποδυναμώνεται. Οι αιτήσεις ανήλθαν στις 261.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουνίου, αυξημένες κατά 28.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και πολύ πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones για 235.000. Αυτό είναι το υψηλότερο εβδομαδιαίο επίπεδο αιτήσεων από τις 20 Οκτωβρίου 2021. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις μειώθηκαν την εβδομάδα κατά 37.000 σε 1,757 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street