Τη ζώνη των 1.250 μονάδων επιβεβαίωσε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, επιτρέποντας σε αρκετά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους και να αφομοιώσει τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,60% στις 1.258,17 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 166 εκατ. ευρώ.

Η αγορά κατάφερε να κρατήσει υπό έλεγχο τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών, αλλά και να κρατήσει την ευρύτερη ζώνη των 1.250 μονάδων, ακόμη και την ώρα που οι απώλειες του τραπεζικού κλάδου έφτασαν το 1,67%. Οι στηρίξεις κόντρα σε αυτό το profit taking ενεργοποιήθηκαν, αν και ο γενικός δείκτης εμφάνισε έντονες εναλλαγές προσήμου, με τον τζίρο να εστιάζει κυρίως σε Alpha Bank και Jumbo.

Ομόλογα: Υποχωρεί το spread του ελληνικού 10ετούς

Επίσης, η νευρικότητα εντάθηκε κατά τη στιγμή που διακινήθηκε το πακέτο με το 7,5% της EpsilonNet, ανεβάζοντας τον τζίρο της αγοράς κατά 30,4 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της συμφωνίας της εταιρείας με την Εθνική Τράπεζα, η τελευταία είχε αγοράσει το 7,5% στα 7,4 ευρώ ανά μετοχή και υπήρχε η πρόβλεψη να αποκτήσει άλλο ένα 7,5% από το βασικό μέτοχο.

Πάντως, από την αρχή της εβδομάδας το ΧΑ έχει προσθέσει σχεδόν 40 μονάδες, με πολλούς τίτλους ήδη να έχουν φτάσει τα διψήφια ποσοστά ανόδου από το τελευταίο διορθωτικό τριήμερο της προηγούμενης εβδομάδας. Μια εικόνα ιδιαιτέρως ελκυστική για τους βραχυπρόθεσμους, οι οποίοι κάνουν και το μεγαλύτερο “θόρυβο” μέσα στην ημέρα.

Η συμπεριφορά αυτή, αν και δεν είναι καθόλου ανησυχητική για τη μεσοπρόθεσμη κραταιά ανοδική τάση, ωστόσο προϊδεάζει για μια διόρθωση, ανάλογα και τα αντανακλαστικά των αγοραστών σε αυτά τα επίπεδα. Η πρώτη στήριξη για τον ΓΔ φαίνεται στις 1170 μονάδες, ώστε να είναι λογικό κάποιοι να “το πάρουν το trade” και να ξαναψωνίσουν χαμηλότερα.

Φυσικά τεχνικά, μια bull market εμφανίζει πολλά “κόκκινα” σημάδια που οδηγούν πολλούς επενδυτές να ρευστοποιήσουν ή ακόμη και να μην κάνουν κίνηση περιμένοντας ομαλοποίηση των ταλαντωτών. Την ίδια ώρα, δεδομένου του ότι ο Ιούνιος είναι μήνας πολλών αποκοπών μερισμάτων, η εικόνα σε πολλούς τίτλους «θολώνει» την τάση, ενισχύοντας τις κινήσεις των βραχυπρόθεσμων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ανοδικά ξεχώρισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και Λάμδα, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Jumbo και Τιτάν. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Alpha Bank και Aegean, ενώ σε αρνητικά οι Coca Cola, Εθνική και Quest. Μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις σε Eurobank και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους