«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως δεν θα γίνει «συμπληρωματικό κόμμα σε συγκυβερνήσεις της δεξιάς, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ από το 2012».

«Στόχος μας είναι η νίκη», δήλωσε, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν πετάει στα σύννεφα, καθώς η πλήρης ανατροπή των συσχετισμών είναι δύσκολη, αλλά υπογράμμισε ότι «θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος από τον Αλέξη Τσίπρα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι «δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας και αυτό μάς στοίχισε».

«Mea Culpa η απλή αναλογική»

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η στρατηγική της απλής αναλογικής απέτυχε και δήλωσε χαρακτηριστικά «mea culpa», τονίζοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη, αλλά  και επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι οι άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις δεν ήταν πρόθυμες να συνεργαστούν.

«Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σταθερό πολιτικό σύστημα»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στόχος του, σε κάθε περίπτωση, είναι «να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη», σημειώνοντας πως ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει υγιής Δημοκρατία και σταθερό πολιτικό σύστημα.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, δήλωσε πως «πήραμε το μήνυμα, ήταν ισχυρό το μήνυμα των εκλογών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε. Θα κριθούμε όλοι στις 26 του μήνα και συλλογικά και ατομικά».

«Ευτυχής ο Μητσοτάκης με τον Ανδρουλάκη απέναντί του»

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, αφού ανέφερε ότι, από το 2012 και μετά, «αποφάσισε να μετατραπεί από κόμμα εξουσίας, σε συμπληρωματικό κόμμα εξουσίας», υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά, που «στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια ευκαιρία για να δούμε πώς θα συγκροτήσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το αρνήθηκε».

Και αυτό, όπως είπε, γιατί το ΠΑΣΟΚ «θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μάλιστα, πως ο κ. Μητσοτάκης «πρέπει να είναι πολύ ευτυχής με τον κ. Ανδρουλάκη απέναντί του».

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες»

Απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες ακόμη και αν διαφωνούν μαζί μας, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πως η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία αλλά και «παντοδυναμία», ενώ υπογράμμισε πως αυτό που διακυβεύεται σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι «αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει ισχυρή κοινωνία και υγιής Δημοκρατία».

Πηγή: in.gr
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης