Ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι και της Premier League, Έρλινγκ Χάαλαντ, με εκτιμώμενη μεταγραφική αξία 245,1 εκατομμύρια ευρώ είναι ο ακριβότερος παίκτης στον κόσμο, όπως αναφέρεται στην τελευταία έρευνα του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, το οποίο βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA.

Δύο άλλοι ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών, ο Βινίσιους Τζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), που μόλις υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με την Άρσεναλ, συμπληρώνουν το βάθρο, με εκτιμώμενες αξίες 196,3 και 195,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πλώρη για τη Σαουδική Αραβία βάζει και Μπενζεμά – Το χρυσό deal

Στη συνέχεια, ο Άγγλος διεθνής μέσος Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, είναι τέταρτος με εκτιμώμενη αξία 190,2 εκατ. ευρώ, μπροστά από το Βραζιλιάνο Ροντρίγκες (Ρεάλ Μαδρίτης-184,5 εκατ. ευρώ) και το δίδυμο της Μπαρτσελόνα, Πέδρι Γκονσάλεθ (178) και Πάμπλο Γκάβι (174,1).

Οι Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν-170,2), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι-166,8) και Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν-163,2) συμπληρώνουν τη λίστα των 10 κορυφαίων.

Οι υψηλότερες εκτιμώμενες αξίες για παίκτες εκτός των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων καταγράφηκαν για δύο κορυφαία ταλέντα της Πορτογαλίας: τον Αντόνιο Σίλβα (Μπενφίκα-89,5) και τον Γκονσάλο Ράμος (Μπενφίκα-82,3).

Oι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2023

Στο μεταξύ, πριν από λίγες εβδομάδες το Forbes ανακοίνωσε τη λίστα των αθλητών με τις μεγαλύτερες απολαβές παγκοσμίως. «Έχουν περάσει οκτώ μήνες από την τελευταία φορά που η Σερένα Γουίλιαμς και ο Ρότζερ Φέντερερ μπήκαν στα κορτ του τένις και τέσσερις μήνες από τότε που ο Τομ Μπρέιντι χαιρέτησε το πλήθος μέσα ένα γήπεδο του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Βέβαια, καθώς περνούν ήρεμα και ξεκούραστα, κερδίζουν στο οικονομικό κομμάτι. Οι τρεις σούπερ σταρ που έβγαλαν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλη την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, συγκαταλέγονται και πάλι στους 50 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου. Αυτό δεν είναι μικρό επίτευγμα, ακόμη και για μια τόσο επιτυχημένη τριάδα. Το όριο για το top 50 φέτος είναι 45,2 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 20% από το προηγούμενο ρεκόρ των 37,6 εκατομμυρίων δολαρίων, που σημειώθηκε μόλις πέρυσι. Συνολικά, οι 50 αθλητές που βρίσκονται στην πολυπόθητη λίστα αποκόμισαν 3,44 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες (προ φόρων και αμοιβών αντιπροσώπων), ένας αριθμός αυξημένος κατά 16% από το περσινό ρεκόρ των 2,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε το αμερικανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με το Forbes τα 2,36 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν με τη μορφή μισθών, μπόνους και χρηματικών βραβείων. Το ποσό των 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφορούσε δραστηριότητες εκτός γηπέδου – εμφανίσεις, έσοδα από άδειες και αναμνηστικά, και άλλες επιχειρηματικές προσπάθειες – και αποτελεί επίσης ένα νέο υψηλό, ξεπερνώντας τα 1,06 δισεκατομμύρια δολάρια του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport