O Λιονέλ Μέσι έχει αρχίσει να… γεμίζει τα ταμεία της Ίντερ Μαϊάμι, ομάδας του MLS που επέλεξε να συνεχίσει τη καριέρα του.

Όπως αναφέρουν ήδη κορυφαία ΜΜΕ σε ΗΠΑ, Αργεντινή αλλά και Ευρώπη, τα εισιτήρια για το πιθανό ντεμπούτο του Μέσι με τη νέα του ομάδα κοστίζουν ήδη περισσότερο από τα εισιτήρια για τους τελικούς του ΝΒΑ.

Επιπλέον, οι ακόλουθοι της Ίντερ Μαϊάμι στο instagram έχουν αυξηθεί κατά τρία εκατομμύρια στις τελευταίες δύο ημέρες, φτάνοντας στους 4.357.709 από τους 1.063.644 που ήταν πριν δύο ημέρες.

Το… ναυάγιο με τον Μέσι, φέρνει τον Νεϊμάρ στην «πόρτα» της Μπαρτσελόνα

Στις 21 Ιουλίου ο πρώτος αγώνας με την Ίντερ  Μαϊάμι

Ο πρώτος αγώνας του Αργεντινού σούπερ σταρ με τον αμερικανικό σύλλογο πιθανότατα θα είναι στις 21 Ιουλίου, κόντρα στην Κρουζ Αζούλ του Μεξικού.

Ο Μέσι έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία ολοκληρώνει τη συνεργασία του στις 30 Ιουνίου, στις  3 Ιουνίου απέναντι στην Κλερμόν (2-3).

Χθες, ήταν ο ίδιος που ανακοίνωσε  την μεταγραφή του στην Ίντερ Μαϊάμι, προκαλώντας μέσα σε μία μόλις μέρα αναστάτωση στους φιλάθλους του MLS. Οι οπαδοί που αναζητούσαν εισιτήρια για τους αγώνες της Ίντερ Μαϊάμι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τιμές πολύ πάνω από τις συνηθισμένες. Έτσι τα εισιτήρια για το πιθανό ντεμπούτο του Μέσι, κόντρα στην Κρουζ Αζούλ στις 21 Ιουλίου, πωλούνται ήδη προς 350 δολάρια, ενώ σε ορισμένες πλατφόρμες ξεπερνούν τα 400  δολάρια  και την τιμή των εισιτηρίων για τον τελικό του NBA. Τα εισιτήρια για τον αγώνα με την πρωταθλήτρια MLS Λος Άντζελες FC τον Σεπτέμβριο πωλούνται για περισσότερα από 450 δολάρια.

Στον… δρόμο του Μέσι και ο «Τάτα» Μαρτίνο

Για να ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα ομάδα, ο Μέσι θα πρέπει να περιμένει μέχρι την 1η Ιουλίου, μετά τα φιλικά της εθνικής Αργεντινής, αφού το MLS έχει αγώνες μέχρι τον Οκτώβριο.

Πιθανή θεωρείται και η άφιξη στον πάγκο του συλλόγου της Φλόριντας του Αργεντινού προπονητή Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο. Ο σύλλογος έχει μόλις 15 βαθμούς σε 16 αγώνες, με πέντε νίκες και 11 ήττες.

Η Apple, η adidas και ο συμβόλαιο του Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι

O Μέσι, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ -ανάμεσά τους κα η ιστοσελίδα Athletic-, θα εισπράττει 40 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, το οποίο περιλαμβάνει και ρήτρα αποχώρησης στο τέλος της πρώτης και της δεύτερης σεζόν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν οι συνεργασίες της Apple TV, ως κατόχου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του MLS και της Adidas, μιας εταιρείας που είναι χορηγός της αμερικανικής  Λίγκας αλλά και του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός θα πάρει ένα ποσοστό των εσόδων από τις συνδρομές στο Apple TV για το πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής και επίσης ένα ποσοστό των κερδών που θα αποφέρει η Adidas από την άφιξή του στο MLS.

Να σημειωθεί ότι Apple και MLS υπέγραψαν μια 10ετή συμφωνία αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτή την άνοιξη. Επίσης αναφέρεται ότι η Ιντερ Μαϊάμι και το MLS θα τον βοηθήσουν επίσης -εάν το ήθελε- στο ενδεχόμενο να αγοράσει πακέτο μετοχών σε μία ομάδα στο αμερικανικό πρωτάθλημα, όταν ολοκληρώσει την καριέρα του σαν παίκτης, όπως συνέβη με τον Μπέκαμ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport