Οι πελάτες του ανταλλακτηρίου crypto Binance στις ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το αμερικανικό δολάριο για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα από τις 13 Ιουνίου, παρακωλύοντας την ικανότητα του ανταλλακτηρίου να δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού τόσο οι συνεργάτες πληρωμής όσο και οι τραπεζικοί εταίροι «έδειξαν την πρόθεσή τους να σταματήσουν το αμερικανικό δολάριο από τέτοια κανάλια διοχέτευσης χρήματος», όπως ανέφερε το Binance.

To μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto ανά όγκο συναλλαγών στον κόσμο ανακοίνωσε αυτή την αλλαγή το βράδυ της Πέμπτης στο Twitter και έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες αστικές αξιώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά της επιχείρησής μας». Επισήμανε δε ότι είχε απενεργοποιήσει προληπτικά τη δυνατότητα των πελατών να αγοράζουν και να καταθέτουν αμερικανικά δολάρια.

Τι σημαίνει για τα κρύπτο η μήνυση της SEC στην Binance

Οι τραπεζικές συναλλαγές τoυ Binance βρίσκονται στο επίκεντρο ενός εκτεταμένου ελέγχου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία υπέβαλε καταγγελία κατά του ανταλλακτηρίου και του ιδρυτή του, Changpeng Zhao, ισχυριζόμενη ότι παραβίασαν τους νόμους περί χρεογράφων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την SEC, το διεθνές δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών συμμετοχών του Binance και το ανταλλακτήριο crypto έχουν μετακινήσει μεταξύ τους περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτό ώθησε την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να υποβάλει έκτακτη αίτηση για προσωρινή περιοριστική εντολή. Αυτή η περιοριστική εντολή θα είχε παγώσει ούτως ή άλλως τα δολάρια ΗΠΑ από το ανταλλακτήριο.

Οι πελάτες δεν θα χάσουν τα χρήματά τους – όσοι δεν έχουν κάνει ανάληψη των χρημάτων τους μέχρι την ημερομηνία διακοπής λειτουργίας θα μπορούσαν ακόμα θεωρητικά να τα μετατρέψουν σε ένα σταθερό νόμισμα όπως το tether, στη συνέχεια να τα αποσύρουν και να τα μετατρέψουν ξανά σε δολάρια αλλού. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει ότι οι τραπεζικοί εταίροι του Binance έχουν αποφασίσει ότι είναι πολύ επικίνδυνη η συνέχιση της συνεργασίας τους και ότι οι αποκαλύψεις από την υπόθεση της SEC έχουν γίνει πολύ σημαντικές για να αγνοηθούν.

Οι αποκαλυπτόμενοι τραπεζικοί εταίροι του ανταλλακτηρίου στις ΗΠΑ, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Axos Bank, Cross River Bank και οι χρεοκοπημένες τράπεζες Silvergate, Signature και Silicon Valley, επεξεργάστηκαν δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές για το αμερικανικό ανταλλακτήριο, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε το Binance στην SEC. Πολλοί τραπεζικοί συνεργάτες είχαν ήδη σταματήσει να εξυπηρετούν το Binance και δεν ήταν σαφές ποιους τραπεζικούς συνεργάτες διατήρησε το ανταλλακτήριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto