Δύο 24ωρα μετά την αποχώρηση του Chris Licht από τη θέση του CEO στο CNN, τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για «μπάσιμο» του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος εκφράζει την πρόθεσή του να αγοράσει το τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος, κολοσσός των σούπερ μάρκετ θέλει να αποκτήσει το CNN από τη μητρική εταιρέια Warner Bros. Discovery.

«Θα πήγαινα να διοικήσω το μέρος αύριο το πρωί και το μόνο που θέλω είναι (μισθό) 1 δολαρίου τον χρόνο και ένα μερίδιο από τα κέρδη», είπε ο Κατσιματίδης στην New York Post, ενώ -όπως μεταδίδει το Business Insider- ο μεγιστάνας δεν έδωσε λεπτομέρειες γύρω από την προσφορά του για την εξαγορά του CNN, αλλά αρκέστηκε να πει ότι η χρηματοδότηση του deal δεν θα είναι πρόβλημα.

Τζον Κατσιματίδης: Ο ομογενής που κατασκευάζει ουρανοξύστη 157 μέτρων στη Φλόριντα

«Θέλω να διοικήσω»

«Είναι δουλειά των τραπεζιτών να βάλουν κάτω τα νούμερα. Θα μπορούσαμε να βάλουμε συνεταίρους, αλλά θέλω εγώ να διοικήσω το μέρος. Μπορούμε να επενδύσουμε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Το ακούσατε πρώτοι εδώ. Θα κάνω προσφορά για την εξαγορά του CNN», είπε ο Κατσιματίδης μιλώντας στον 77 WABC, τον ραδιοφωνικό σταθμό που είχε αγοράσει το 2019 αντί 12,5 εκατ. δολαρίων, από την Cumulus Media έναντι 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά υπό την επωνυμία «Red Apple Media». Κάθε Κυριακή πρωί παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή The Cats Roundtable.

Ο Κατσιματίδης διαβεβαίωσε επίσης σε συνέντευξή του στην The Post ότι υπό τον ίδιο, το CNN δεν θα είναι όπως ήταν υπό τον Τζεφ Ζούκερ, ο οποίος ήταν κατά του Τραμπ. «Θέλω την αλήθεια, όχι απόψεις», τόνισε ο Κατσιματίδης και πρόσθεσε ότι «αν οι άνθρωποι λένε ότι υπάρχουν δύο αλήθειες, ας εκφράσουμε και τις δύο αλήθειες και ας αφήσουμε τους θεατές να αποφασίσουν».

Τέλος, σημείωσε ότι «το CNN αξίζει να είναι το Νο. 1 στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ο Τεντ Τέρνερ δημιούργησε ένα υπέροχο δίκτυο».

Από τη Νίσυρο…

Ο Κατσιματίδης, που έχει περιουσία 4,1 δισ. δολαρίων και είναι ο 702ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να διπλασιάσει τα κέρδη του CNN σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ο 74χρονος επιχειρηματίας, γιος Ελλήνων μεταναστών από τη Νίσυρο, βρέθηκε στις ΗΠΑ όταν ήταν μωρό. Ξεκίνησε από υπάλληλος σε μπακάλικο και σήμερα λειτουργεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Gristedes και D’Agostino, ενώ διαθέτει ένα πολύ μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και μια εταιρεία πετρελαίου.

Έπειτα από την αποτυχημένη του προσπάθεια να εκλεγεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης (έλεγε ότι θα είναι δήμαρχος και για το Χάρλεμ και για τη Wall Street), διατηρεί το ενδιαφέρον του για την αμερικανική πολιτική σκηνή, με μεγάλες δωρεές στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και συχνά πολιτικά σχόλια.

Η αποχώρηση του Licht

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα, η απομάκρυνση του Licht ήταν μια κακή απόφαση. «Απέλυσαν τον τύπο γιατί έφερε τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό είναι το πιο τρελό πράγμα στον κόσμο», είπε. Ο πρώην CEO του CNN, παρέμεινε στη θέση αυτή μόλις 13 μήνες και δέχθηκε επικρίσεις γιατί οργάνωσε μια ανοικτή συζήτηση με τον Τραμπ τον Μάιο, στο Νιου Χαμπσάιρ, δυσαρεστώντας το βασικό κοινό του δικτύου.

Η θητεία του σημαδεύτηκε από άπειρα προβλήματα και διαμάχες, ενώ οι New York Times έγραψαν για μια σύντομη και χαοτική θητεία ως πρόεδρος του CNN. «Ξεκίνησε δύσκολα ακόμη και πριν αναλάβει επίσημα, όταν επέβλεψε το κλείσιμο της ακριβής υπηρεσίας ροής CNN+ κατόπιν αιτήματος των νέων ιδιοκτητών του δικτύου, οι οποίοι ήταν δύσπιστοι για ένα αυτόνομο ψηφιακό προϊόν. Οι περικοπές οδήγησαν σε δεκάδες απολύσεις», ανέφεραν οι ΝΥΤ.

Ο Chris Licht ήταν παραγωγός του κορυφαίου late night show του Stephen Colber. Ενώ, πριν από το CNN, ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ειδικού Προγραμματισμού στο CBS, θέση που κατείχε από τον Μάιο του 2016.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ