Αγοραστές για τη χρηματιστηριακή της δραστηριότητα στην Κίνα αναζητά η Credit Suisse, λόγω της εξαγοράς της ελβετικής τράπεζας από την ανταγωνιστική UBS, σύμφωνα με το Reuters.

Η Citigroup είχε δείξει κάποια στιγμή στο παρελθόν ενδιαφέρον για την εξαγορά της Credit Suisse Securities China και μένει να φανεί κατά πόσο είναι ακόμα υπαρκτό.

UBS: Στις 12 Ιουνίου ολοκληρώνεται η εξαγορά της Credit Suisse

Η Citigroup

Η Citi, της οποίας η διευθύνουσα σύμβουλος Τζέιν Φρέιζερ βρέθηκε στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, δημιουργεί μια μεσιτεία κινητών αξιών στην Κίνα. Ήλπιζε να επιταχύνει την ανάπτυξη μέσω μιας εξαγοράς, αλλά αποφάσισε να εμμείνει στο αρχικό της σχέδιο για οργανική ανάπτυξη της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τους κινεζικούς κανονισμούς κινητών αξιών, μια οντότητα δεν μπορεί να κατέχει δύο άδειες για χρηματιστηριακές εταιρείες. Η UBS έχει μερίδιο 67% σε μια κερδοφόρα επιχείρηση με τίτλους  κρατικών περιουσιακών στοιχείων του Πεκίνου.

Η Credit Suisse κατέχει το 51% της ζημιογόνου CSS και πέρυσι έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της θυγατρικής της,Founder Securities. Το deal δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από την κινεζική ρυθμιστική αρχή.

Tόσο η UBS όσο και η CSS με την Citi, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Founder Securities και η China Securities Regulatory Commission δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

H CSS

Η CSS ιδρύθηκε το 2008 στο Πεκίνο με την Credit Suisse να κατέχει αρχικά το 33,3% προτού αυξήσει το μερίδιό της στο 51% το 2020. Εκτός από τη διαμεσολάβηση, έχει άδεια να διεξάγει αναδοχές, συναλλαγές και να λειτουργεί ως επενδυτική συμβουλευτική.

Επιπλέον, πραγματοποίησε καθαρή ζημία 254 εκατομμυρίων γιουάν (36 εκατομμύρια δολάρια) το 2022 και απασχολούσε 234 υπαλλήλους στο τέλος του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της. Η πιθανή αξία της συμφωνίας για την επιχείρηση δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

Η UBS σχεδιάζει να ανακοινώσει την οριστικοποίηση της συνεργασίας της με την Credit Suisse την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο νέος όμιλος θα έχει πολλή δουλειά να κάνει για να ενοποιήσει τις δραστηριότητες των τραπεζών στην Κίνα, όπου και οι δύο διαθέτουν επενδυτικές τραπεζικές εργασίες και επιχειρήσεις διαχείρισης κεφαλαίων.

Πηγές ανέφεραν επίσης, ότι η Credit Suisse έχει ακυρώσει τα σχέδια για τη δημιουργία μιας τοπικής τράπεζας στην Κίνα λόγω μιας πιθανής ρυθμιστικής σύγκρουσης που θα προκύψει από την εξαγορά από την UBS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή