Συμφωνία προστασίας έναντι ζημίων, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά της Credit Suisse, υπέγραψαν η UBS και η ελβετική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή.

Με βάση τη συμφωνία, η ελβετική κυβέρνηση θα κληθεί να καλύψει ζημίες έως και 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

«Για να καταστεί δυνατή η εξαγορά, η κυβέρνηση χορήγησε στην UBS εγγύηση για τυχόν απώλειες που προκλήθηκαν κατά την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse», ανέφερε η κυβέρνηση. «Η εγγύηση θα τεθεί σε ισχύ μόνο εάν οι ζημίες από τη ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα και περιοριστούν συνολικά στα 9 δισεκατομμύρια», πρόσθεσε.

«Η UBS θα διαχειρίζεται αυτά τα περιουσιακά στοιχεία με συνετό και επιμελή τρόπο και σκοπεύει να ελαχιστοποιήσει τυχόν απώλειες και να μεγιστοποιήσει την πραγματοποίηση της αξίας αυτών των περιουσιακών στοιχείων».

Η εξαγορά της Credit Suisse αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου, σύμφωνα με την UBS.

Οι δύο άλλοτε ανταγωνίστριες ελβετικές τράπεζες συμφώνησαν στην εξαγορά ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο εν μέσω αστάθειας στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα, καθώς τρεις τράπεζες των ΗΠΑ κατέρρευσαν εκείνη την εποχή.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζιών ήταν αμφιλεγόμενη από πολλές πλευρές, εξοργίζοντας τους μετόχους και τους κατόχους ομολόγων της Credit Suisse, ενώ επιπλέον δημιουργήθηκαν ανησυχίες για τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή