Σε μία από τις εκλογικά «ευαίσθητες» για τη ΝΔ περιοχές της χώρας, στη Βόρεια Εύβοια, μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συγκυρία να αναδεικνύεται και αυτή… ευαίσθητη για τη γαλάζια παράταξη. Και αυτό λόγω της πολιτικής θύελλας από άστοχες δηλώσεις του υποψηφίου στη συγκεκριμένη περιφέρεια Σπύρου Πνευματικού, οι οποίες άνοιξαν ξαφνικά θέμα περί διαλογής ασθενών, ενόσω το παρόν και το μέλλον του ΕΣΥ βρισκόταν έτσι κι αλλιώς στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Στην περιοδεία του αρχηγού της ΝΔ σε Ιστιαία και Αιδηψό θα υπάρξει και τετ α τετ με τον Πνευματικό, καθώς παρόντες θα είναι όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές στην περιφέρεια. Ο Καθηγητής Ιατρικής (Ορθοπεδικής), διευθυντής κλινικής στο ΚΑΤ με εμπειρία (ακαδημαϊκή και κλινική) 14 ετών στις ΗΠΑ, βγήκε τρίτος στις εκλογές της 21ης Μαΐου με 14.973 σταυρούς, μετά τον Θανάση Ζεμπίλη και τον Σίμο Κεδίκογλου που εκλέχτηκαν.

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο MEGA: Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ταυτόχρονα σε άλλη προγραμματισμένη περιοδεία στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα αναμενόταν να βρεθεί ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ήταν εκείνος που εξέφρασε τηλεφωνικά «έντονη δυσφορία» στον υποψήφιο βουλευτή, ο οποίος επανήλθε με διευκρινιστική δήλωση και «συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

Υπενθυμίζεται ότι με αναφορές και στην Αμερική για το κόστος των πράξεων στα νοσοκομεία, ο Πνευματικός άναψε φωτιές λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αν είχαμε απεριόριστο αριθμό δυνατοτήτων, θα κάναμε τα πάντα για τους πάντες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχει όριο κάποια στιγμή, γιατί δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ακούγεται λίγο κυνικό, δεν είναι, είναι ανθρώπινο, γιατί αν η υπηρεσία που παρέχω σήμερα σε κάποιον δεν πρόκειται να του προσφέρει κάτι, την παίρνω από κάποιον άλλο που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή αύριο. Αυτό πρέπει να σκεφτούμε και αυτά τα πράγματα θα πρέπει να τα δει κάποιος».

Από το Κολέγιο, στην Ιατρική και στις ΗΠΑ

Ο Πνευματικός ήταν συμμαθητής με τον Μητσοτάκη στο Κολέγιο και συμφοιτητής του Παύλου Πολάκη στην Ιατρική Αθηνών, ενώ έκανε ειδικότητα στις ΗΠΑ, εργάστηκε εκεί και επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004, έχοντας απορρίψει πρόταση του Χάρβαρντ να εργαστεί πάνω στην ειδικότητά του.

Για πρώτη φορά μπήκε στο τερέν της πολιτικής το 2019 όταν εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και εκλέχτηκε τρίτος στην Εύβοια με 11.124 ψήφους με πρώτο τότε τον Κεδίκογλου και δεύτερο τον Ζεμπίλη.

Κατά μέτωπο επίθεση

Ο ίδιος δέχεται κατά μέτωπο επίθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να βάλλουν κατά της ΝΔ και προσωπικά του Μητσοτάκη για την κατάσταση στο ΕΣΥ συνολικά. «Εγώ έδιωξα τον Κατρούγκαλο, ο Μητσοτάκης κρατά τον Πνευματικό» λέει ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγορεί ευθέως τη ΝΔ για «κρυφή ατζέντα» σε ό,τι αφορά το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Για «προκλητικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ» σχετικά με την κατάσταση του εθνικού συστήματος υγείας κάνει λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την κεντροδεξιά παράταξη ότι «δεν το πιστεύει και δεν θέλει να το στηρίξει». Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρόταξε επίσης «στοιχεία της Eurostat ότι η Ελλάδα χειροτέρεψε τη θέση της ως προς τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας», ζητώντας άμεσα ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Μητσοτάκης σε διαδοχικές παρεμβάσεις του χθες δεσμεύτηκε ότι προσωπικά θα παρακολουθεί το πρότζεκτ «νέο ΕΣΥ», επαναλαμβάνοντας ότι η Υγεία είναι κεντρική προτεραιότητας της επόμενης τετραετίας. «Θα αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα σύγχρονο ΕΣΥ. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Θα εκσυγχρονίσουμε τμήματα επειγόντων περιστατικών, κέντρα υγείας. Θα επενδύσουμε στην πρόληψη, στον Προσωπικό Γιατρό» είπε και πρόσθεσε ότι «ναι, θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά όπως, δυστυχώς, αυτά τα οποία μονοπώλησαν και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες».

Μένει να φανεί εάν ο Μητσοτάκης θα επιλέξει σχετικές αναφορές σήμερα ή αν θα περιοριστεί στα πολιτικά μηνύματα ενόψει εκλογικής αναμέτρησης και στις (αναμενόμενες) στοχευμένες αναφορές του για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας.

Η «ειδική» περίπτωση

Άλλωστε η Βόρεια Εύβοια αποτελεί «ειδική» περίπτωση για την ΝΔ υπό την έννοια ότι μετά τις φωτιές του 2021 λειτουργούσε ως «γκρίζα ζώνη» για την παράταξη. Τελικά στην κάλπη της απλής αναλογικής η ΝΔ απλώς κράτησε εκεί τις δυνάμεις της, βλέποντας καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ταυτόχρονα ενίσχυση κομμάτων τόσο στα δεξιά της (Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου) όσο και στα αριστερά της – το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημείωσαν άνοδο.

Ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, στο οποίο θα βρεθεί ο Μητσοτάκης για συζήτηση με πολίτες και φορείς, είναι μάλιστα ο τρίτος με τα χαμηλότερα ποσοστά για τη ΝΔ (ποσοστό 36,49%, με οριακές απώλειες από το 2019) ανάμεσα σε συνολικά οκτώ δήμους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας