Μετά από δύο αποτυχούσες προσπάθειες, σήμερα βγαίνει ξανά σε πλειστηριασμό η πλούσια συλλογή έργων ζωγραφικής του Παναγιώτη Νίκα, ιδρυτή της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας. Μένει λοιπόν να δειχθεί εάν ο τρίτος κατά σειρά πλειστηριασμός, ο οποίος γίνεται και με μειωμένη τιμή εκκίνησης θα καταλήξει σε θετικό αποτέλεσμα.

Ο αρχικός πλειστηριασμός που έγινε στις 11 Ιανουαρίου του 2023 κατέληξε άγονος.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους πίνακες

Επίσης, την Τετάρτη 5 Απριλίου βγήκαν σε πλειστηριασμό περίπου 328 πίνακες, γνωστών και ανωνύμων καλλιτεχνών, με συνολική τιμή εκκίνησης 144.970 ευρώ κι επισπεδουσα την PQH. Και αυτό δεν οδηγήθηκε σε θετικό αποτέλεσμα.

Η συλλογή

Αξίζει να σημειωθεί πως η συλλογή του εκλιπόντος Παναγιώτη Νίκα περιλαμβάνει 325 πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα «Ακρόπολη». Το συγκεκριμένο έργο έχει καταγραφεί από το Ίδρυμα Χατζηκυριάκου Γκίκα στα πλαίσια της εκτίμησης με αρχική τιμή 30.000 ευρώ, ενώ αποτελεί το σημαντικότερο και ακριβότερο της συλλογής.

Πέραν των πινάκων περιλαμβάνονται ακόμη ένας καθρέπτης διαστάσεων 149x200x5 και δύο μπρούτζινα φωτιστικά οροφής.

Οφειλέτες είναι ο Γιώργος Νίκας, ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό 75% του αλλαντοβιομήχανου και η Μαρία Νίκα, χήρα του εκλιπόντος ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό 25% του ίδιου, όπως έχουν αποδεχθεί την κληρονομιά με το ευεργέτημα της απογραφής.

Επισπεύδουσα είναι η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, ως αντιπρόσωπος του υπό ειδική εκκαθάριση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η κατάσχεση έγινε για απαίτηση που ανέρχεται στο ποσό των 674.759,84 ευρώ εντόκως από 30-11-2013.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση των χρεών του παρελθόντος βγήκε στο σφυρί και το διαμέρισμα της οικογένειας Νίκα σε πολυκατοικία επί της οδού Στησιχόρου, το οποίο άλλαξε τελικά χέρια με την τρίτη προσπάθεια στις 19 Απριλίου, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία