Μπορεί να ακούγεται υπερβολικός ο αριθμός, αλλά εν έτει 2023, υπάρχουν 68 κράτη στον πλανήτη από τα οποία, εάν ανήκεις στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, θα πρέπει να αναχωρήσεις ή να μην επισκεφθείς ποτέ.

Σύμφωνα με τη λίστα του Human Dignity Trust, την οποία παρουσιάζει ο σχετικός ιστότοπος The Pink News σε αυτές τις περιοχές, ποινικοποιούνται οι ΛΟΑΤΚΙ.

HΠΑ: Εργαζόμενοι και καταναλωτές προτιμούν τις επιχειρήσεις που τάσσονται υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ

Βέβαια, οι νόμοι, οι περιορισμοί και η αυστηρότητα των ποινών ποικίλουν από χώρα σε χώρα.

Σε κάποια σκληροπυρηνικά κράτη, δίχως αμφιβολία, οι νόμοι επιβάλλονται τακτικά και τα queer άτομα αντιμετωπίζουν διώξεις, ποινές φυλάκισης και σε ορισμένα μέρη αντιμετωπίζουν ακόμη και τη θανατική ποινή.

Σε άλλες περιπτώσεις κρατών τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν απλά διακρίσεις οι οποίες ενθαρρύνονται από τις αρχές.

Υπάρχουν και εκείνες οι περιοχές που αν και ισχύουν ομοφοβικοί ή αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμοι, ωστόσο σπάνια εφαρμόζονται.

Σημειώνεται ότι στην λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι είναι χώρα που απαγορεύσει το Pride, τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ δέχονται διακρίσης και κυβερνητικά στελέχη έχουν εκφραστεί έντονα κατά της κοινότητας.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί

Αφγανιστάν: Τα ΛΟΑΤΚΙ μπορούν να καταδικαστούν σε θάνατο. Η σεξουαλική δραστηριότητα ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομη και η άνοδος των Ταλιμπάν είχε ως αποτέλεσμα τα queer άτομα να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δίωξη.

Μπαγκλαντές: Οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες, με τη μέγιστη ποινή ισόβια φυλάκιση. Ο νόμος σπάνια εφαρμόζεται, αλλά η ύπαρξή του, μαζί με άλλους νόμους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρενόχληση των ΛΟΑΤΚΙ.

Ινδονησία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων ποινικοποιείται και χρησιμοποιείται νόμος κατά της πορνογραφίας για τη δίωξη των ΛΟΑΤΚΙ. Ένας νόμος που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2022 απαγορεύει κάθε σεξ εκτός γάμου, κάτι που οι ακτιβιστές έχουν προειδοποιήσει ότι πιθανότατα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη δίωξη για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ καθώς ο γάμος ομοφύλων δεν είναι νόμιμος

Ιράν: Η σεξουαλική δραστηριότητα ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση ή θάνατο.

Νιγηρία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, ενώ η έκφραση των τρανς φύλων ποινικοποιείται επίσης. Η μέγιστη ποινή είναι 14 χρόνια φυλάκιση, αλλά μπορεί να επιβληθεί ο νόμος της Σαρία, επιφυλάσσει θάνατο δια λιθοβολισμού. Η Νιγηρία ενίσχυσε περαιτέρω τους νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ το 2013.

Ιράκ: Αν και η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων δεν είναι ρητά παράνομη στο Ιράκ, αδικήματα όπως «απρεπείς πράξεις» και «πορνεία» –καθώς και ο νόμος της Σαρία– σημαίνουν ότι τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δίωξη βάσει του νόμου.

Κουβέιτ: Η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανδρών ομοφυλοφίλων είναι παράνομη βάσει νόμου και όσοι καταδικαστούν μπορούν να φυλακιστούν έως και επτά χρόνια.

Λίβανος: Η ομόφυλη σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανδρών είναι παράνομη σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα του 1943 που ποινικοποιεί τη «παρα φύση σεξουαλική επαφή». Όσοι κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους. Τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν επίσης διώξεις.

Μαλαισία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, ενώ τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν επίσης ποινικοποίηση. Η μέγιστη ποινή είναι 20 χρόνια φυλάκιση και μαστίγωμα.

Μαλδίβες: Όσοι κοιμούνται με άτομα του ιδίου φύλου μπορεί να φυλακιστούν έως και 8 χρόνια και να μαστιγωθούν 100 φορές.

Μιανμάρ: Το σεξ μεταξύ ανδρών είναι παράνομο και τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν επίσης τον νόμο κινδυνεύοντας με φυλάκιση έως και 10 χρόνια.

Πακιστάν: Ο ποινικός κώδικας ποινικοποιεί τη «σαρκική πράξη ενάντια στην τάξη της φύσης», που σημαίνει ότι οι άνδρες μπορούν να διώκονται για σεξουαλική δραστηριότητα με άτομα του ιδίου φύλου. Η μέγιστη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη.

Σαουδική Αραβία: Η σεξουαλική δραστηριότητα με άτομα του ίδιου φύλου είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες και τα τρανς άτομα διώκονται επίσης.

Σρι Λάνκα: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες και τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν επίσης τον νόμο. Η μέγιστη ποινή είναι 10 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο. Ο νόμος τέθηκε σε εφαρμογή υπό την αποικιακή κυριαρχία.

Συρία: Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ποινικοποιούνται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες με τους καταδικασθέντες να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

Τουρκμενιστάν: Η ομόφυλη σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανδρών είναι παράνομη, με τη μέγιστη ποινή να είναι δύο χρόνια φυλάκιση.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Κάθε σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλοφίλων είναι παράνομη και τα τρανς άτομα επίσης διώκονται. Η μέγιστη ποινή είναι 14 χρόνια φυλάκιση, αλλά η θανατική ποινή μπορεί επίσης να εφαρμοστεί βάσει του νόμου της Σαρία.

Ουζμπεκιστάν: Η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανδρών είναι παράνομη, με μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Υεμένη: Η σεξουαλική δραστηριότητα ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομη με τη μέγιστη ποινή να αναφέρεται ως θάνατος με λιθοβολισμό. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για την εφαρμογή του νόμου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι αναφορές δείχνουν ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες εκτελέστηκαν από μαχητικές ομάδες.

Αλγερία: «Οι πράξεις ομοφυλοφιλίας και «δημόσιας απρέπειας» είναι παράνομες, με μέγιστη φυλάκιση τριών ετών για άνδρες και γυναίκες που καταδικάζονται.

Μπουρούντι: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Η μέγιστη ποινή είναι δύο χρόνια φυλάκιση.

Καμερούν: Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να καταδικαστούν σε έως και πέντε χρόνια φυλάκιση, εάν διαπιστωθεί ότι είχαν εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου.

Τσαντ: Η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Όσοι καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών και πρόστιμο.

Κομόρες: Έως και πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο για άνδρες και γυναίκες που καταδικάστηκαν για «ανάρμοστες ή αφύσικες πράξεις». Ο νόμος θεωρείται απαρχαιωμένος και δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβάλλονται επί του παρόντος.

Αίγυπτος: Η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι παράνομη βάσει του ποινικού κώδικα, ο οποίος ποινικοποιεί την «απρέπεια», τις «σκανδαλώδεις πράξεις» και την «ακολασία». Όσοι καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών και πρόστιμο.

Ερυθραία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Η μέγιστη ποινή είναι επτά χρόνια φυλάκιση. Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία ότι ο νόμος έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια.

Αιθιοπία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων ποινικοποιείται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους. Είναι μια από τις λίγες αφρικανικές χώρες που θέσπισε τους δικούς της νόμους κατά των ομοφυλοφίλων.

Γκάνα: Το σεξ μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται, με μέγιστη ποινή να ορίζεται στα τρία χρόνια φυλάκιση. Υπάρχουν κάποια στοιχεία για συλλήψεις ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία καταδίκης τα τελευταία χρόνια.

Γουινέα: Το σεξ με άτομα του ιδίου φύλου είναι παράνομο, με τον ποινικό κώδικα να απαγορεύει τις «άσεμνες πράξεις ή τις παρα φύσιν πράξεις». Η μέγιστη ποινή είναι μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για την εφαρμογή του νόμου τα τελευταία χρόνια.

Κένυα: Το σεξ μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται, με μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών. Είναι νόμος της αποικιακής εποχής που επιβλήθηκε από τους Βρετανούς. Οι αναφορές υποδηλώνουν ότι η αστυνομία είναι πιο πιθανό να στοχεύσει τους ομοφυλόφιλους άνδρες σύμφωνα με τους νόμους για την «αλητεία» και την «πορνεία».

Λιβερία: Η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Λιβύη: Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίσουν έως και πέντε χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου.

Μαυριτανία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με τη μέγιστη ποινή να ορίζεται σε θάνατο με λιθοβολισμό – ωστόσο, υπάρχει ένα «de-facto» μορατόριουμ στη χρήση της, σύμφωνα με την Human Dignity Trust.

Μαρόκο: Η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Σενεγάλη: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη μεταξύ ανδρών και γυναικών, με τη μέγιστη ποινή να είναι πέντε χρόνια φυλάκιση.

Σομαλία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με την ποινή να ορίζεται σε τρία χρόνια φυλάκιση, ωστόσο, μπορεί να εφαρμοστεί και ο νόμος της Σαρία, βάσει του οποίου είναι δυνατή η θανατική ποινή.

Σουδάν: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων ποινικοποιείται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με τη μέγιστη ποινή να ορίζεται στη ισόβια κάθειρξη.

Τανζανία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλοφίλων ποινικοποιείται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με μέγιστη ποινή την ισόβια κάθειρξη.

Τυνησία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με την ποινή να ορίζεται σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Ουγκάντα: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες βάσει νόμου. Η μέγιστη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη.

Ζάμπια: Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 14 ετών για σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου.

Ζιμπάμπουε: Το σεξ μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται, με μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο. Όπως πολλά άλλα αφρικανικά έθνη, κληρονόμησε νόμους «σοδομίας» από τη Βρετανία μέσω της αποικιοποίησης.

Γουιάνα: Το σεξ μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται και η μέγιστη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη. Ο νόμος κληρονομήθηκε από τη Βρετανία και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια – ωστόσο, ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί την ύπαρξή του για να εκφοβίσει τους ανθρώπους.

Νησιά Κουκ: Το σεξ μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται, με μέγιστη ποινή να είναι επτά χρόνια φυλάκιση.

Νησιά Σολομώντος: Ο νόμος παγορεύει τη σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών.

Χώρες με ανεφάρμοστους αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμους

Στη λίστα, υπάρχουν και πολλές χώρες που μπορεί να έχουν νομικό σύστημα που να στοχεύει τους ΛΟΑΤΚΙ, ωστόσο φαίνεται πως είναι ανενεργό ή δεν εφαρμόζεται με την ίδια αυστηρότητα.

Μπρουνέι: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Οι άνδρες μπορεί να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή, ενώ οι γυναίκες μπορούν να τιμωρηθούν με ραβδισμό ή να φυλακιστούν, ενώ τα τρανς άτομα μπαίνουν στο στόχαστρο επίσης. Ωστόσο, από το 2019 υπάρχει ένα μορατόριουμ για τη θανατική ποινή ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για την εφαρμογή νόμων κατά των ομοφυλοφίλων τα τελευταία χρόνια.

Κατάρ: Η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομη με μέγιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών για όσους καταδικαστούν. Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την εφαρμογή του νόμου τα τελευταία χρόνια.

Σουαζιλάνδη: Η σοδομία είναι παράνομη, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επιβάλλεται.

Μαλάουι: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων μεταξύ ανδρών και γυναικών ποινικοποιείται, όπως και η έκφραση φύλου των τρανς ατόμων. Ένα μορατόριουμ για τον νόμο έχει τεθεί σε ισχύ από το 2014, που σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει διώξεις από τότε.

Νότιο Σουδάν: Το σεξ μεταξύ ανδρών και η έκφραση φύλου των τρανς ατόμων ποινικοποιούνται, με μέγιστη ποινή φυλάκισης τα 14 χρόνια και επιβολή προστίμου, ωστόσο υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για την επιβολή του τα τελευταία χρόνια.

Γκάμπια: Τόσο οι ομοφυλόφιλοι άνδρες όσο και οι γυναίκες διώκονται βάσει του νόμου, με μέγιστη ποινή την ισόβια κάθειρξη.

Τόγκο: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων ποινικοποιείται μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η μέγιστη ποινή είναι τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι ο νόμος έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια.

Μπαρμπάντος: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων είναι παράνομη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Η μέγιστη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη, ωστόσο ο νόμος θεωρείται ότι είναι σε μεγάλο βαθμό απαρχαιωμένος. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι επιβάλλεται εδώ και πολλά χρόνια.

Ντομίνικα: Ο νόμος της βρετανικής αποικιακής εποχής απαγορεύει τη «ασέλγεια» και το «πρωκτικό σεξ» και ποινικοποιείται η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών του ίδιου φύλου. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νόμος έχει εφαρμοστεί εδώ και αρκετό καιρό.

Τζαμάικα: Η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανδρών ομοφυλοφίλων ποινικοποιείται, με ανώτατη ποινή φυλάκισης 10 ετών με καταναγκαστική εργασία. Αν και υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι ο νόμος έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια, ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι έχει χρησιμοποιηθεί για εκβιασμό ατόμων ΛΟΑΤΚΙ.

Αγία Λουκία: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλόφιλων μεταξύ ανδρών και γυναικών ποινικοποιείται βάσει νόμου που κληρονομήθηκε από τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία. Η μέγιστη ποινή είναι 10 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία που να έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.

Ομάν: Το σεξ μεταξύ ανδρών και το σεξ μεταξύ γυναικών είναι παράνομο, όπως επίσης έχουν θέματα με τον νόμο οι τρανς. Η μέγιστη ποινή είναι τρία χρόνια φυλάκιση. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την εφαρμογή νόμων κατά των ομοφυλοφίλων από το 2009, αλλά πιστεύεται ότι επιβάλλονται νόμοι που απαγορεύουν τους παρενδυτικούς.

Μαυρίκιος: Μέγιστη ποινή φυλάκισης είναι τα πέντε χρόνια για τους άνδρες. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νόμος εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Παλαιστίνη: Η σεξουαλική δραστηριότητα ατόμων του ίδιου φύλου είναι τεχνικά παράνομη στη Γάζα. Η διάταξη εισήχθη από τη Βρετανία όταν διοικούσε την Παλαιστίνη, αν και υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι ο νόμος εφαρμόζεται σήμερα.

Σιέρα Λεόνε: Το σεξ μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται, με τη μέγιστη ποινή να ορίζεται στη ισόβια κάθειρξη. Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία ότι ο νόμος έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια.

Γρενάδα: Το σεξ μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται, με μέγιστη ποινή να ορίζεται στα 10 χρόνια φυλάκιση. Ο νόμος κληρονομήθηκε από τη Βρετανία και υπάρχουν ελάχιστες αποδείξεις ότι έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.

Κιριμπάτι: Αυτός ο βρετανικός νόμος της αποικιακής εποχής απαγορεύει τη σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανδρών του ίδιου φύλου, με μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νόμος έχει εφαρμοστεί τον τελευταίο καιρό.

Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες: Ο νόμος εδώ ποινικοποιεί τη σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με 10 χρόνια φυλάκιση να ορίζεται ως η μέγιστη ποινή. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την επιβολή του νόμου τον τελευταίο καιρό.

Παπούα Νέα Γουινέα: Η σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλοφίλων μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται με νόμο που κληρονομήθηκε από την Αυστραλία, η οποία με τη σειρά της προήλθε από τη Βρετανία. Η τελευταία γνωστή καταδίκη βάσει του νόμου ήταν το 2015. Η μέγιστη ποινή είναι 14 χρόνια φυλάκιση.

Σαμόα: Οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών ποινικοποιούνται με μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την εφαρμογή του νόμου.

Τόνγκα: Η σεξουαλική δραστηριότητα του ιδίου φύλου ποινικοποιείται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, με μέγιστη ποινή φυλάκισης τα 10 χρόνια. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την εφαρμογή του νόμου.

Τουβαλού: Το σεξ μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται, με μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και τα 14 χρόνια. Ο νόμος κληρονομήθηκε από τη Βρετανία και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι επιβάλλεται σήμερα.

Ναμίμπια: Η σεξουαλική δραστηριότητα του ίδιου φύλου μεταξύ ανδρών ποινικοποιείται, ωστόσο η ποινή είναι ασαφής και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νόμος έχει επιβληθεί από τότε που η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Νότια Αφρική το 1990.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας