Επαναφέρει το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άθλιες κυπατζίδικες πρακτικές της ΝΔ», με αφορμή δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο, ενώ απευθύνεται τόσο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, όσο και στον διοικητή της ΕΥΠ.

«Αφού η ΝΔ διέσυρε τη χώρα διεθνώς, εμπλέκοντας την ΕΥΠ σε ένα πρωτοφανές για την Ευρώπη σκάνδαλο υποκλοπών, τώρα χρησιμοποιεί άθλιες κυπατζίδικες πρακτικές διαστρέβλωσης και κοπτοραπτικής, με διαρροές για ‘ανθέλληνες‘ και ‘προδότες’», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ μιλά για διαλογή ασθενών, η Λινού για στήριξη ασθενών ως το τέλος της ζωής τους – Δεν είμαστε ίδιοι

Και προσθέτει πως «την ίδια στιγμή, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ακυρώσει την ψήφο 20.000 Ελλήνων πολιτών αλλάζοντας υποψηφίους, ενώ έχει στείλει την κα Μπακογιάννη στη Θράκη για να εκβιάσει Έλληνες πολίτες, λέγοντας σε συγκέντρωση μελών της μουσουλμανικής μειονότητας ότι αν δεν ψηφίσουν την ΝΔ, τα πράγματα θα είναι ‘πολύ δύσκολα’ για αυτούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με τις οποίες καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του τον μειονοτικό υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης του κόμματος, καθώς υποστηρίζουν – με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη – ότι έχει την εύνοια του τουρκικού προξενείου.

Παράλληλα, αναφέρεται εκ νέου στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη από την Ροδόπη, όπου συνομίλησε με μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, καλώντας τα να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ στον ακροδεξιό κατήφορο»

«Η ΝΔ διολισθαίνει σε σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος, βάζει την Ελλάδα σε κίνδυνο και εξευτελίζει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και διερωτάται: «Άραγε ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν αισθάνεται την ανάγκη να προστατεύσει στοιχειωδώς ό,τι έμεινε από το κύρος της;».’

Ενώ απευθύνεται και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ρωτώντας αν «είναι ανεκτά αυτά τα επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης;».

Όπως σημειώνει, «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη ΝΔ στον ακροδεξιό κατήφορο που προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα και τις εξελίξεις στη Θράκη. Θα βρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε δημοκρατικό και σώφρονα πολίτη απέναντί τους».

«Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να αντιληφθούν το κακό που κάνουν στην πατρίδα», καταλήγει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα