Το πρόγραμμα σταθερότητας κατατέθηκε πριν από ένα μήνα και είναι το αποτέλεσμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των στελεχών του, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε: «Ξεκινώ από το αυτονόητο, αν ηταν εώλο το κείμενο, θα είχαμε δεχθεί ενστάσεις από τις Βρυξέλλες και οι αγορές θα ανησυχούσαν ήδη για την πορεία της χώρας, θα είχαν αρχίσει να τιμολογούν πιο ακριβά την χώρα, ενώ τώρα συμβαίνει το αντίθετο, δανειζόμαστε φθηνότερα».

Επενδυτική βαθμίδα: Από Φθινόπωρο η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας 

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε: «Αξιολογήθηκε η συνετή οικονομικό πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και έχει προεξοφληθεί η επενδυτική βαθμίδα που έρχεται αμέσως μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης της ΝΔ».

Αναλύοντας κάθε σημείο της κριτικής που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρουσίασε όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας υπογραμμίζοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε ότι η συνετή δημοσιονομική πολιτική ενίσχυσε τα εισόδηματα, τα οποία -όπως είπε- πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο και γρηγορότερα και να συγκλίνουν με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση στόχευσε στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα και πρόσθεσε ότι χρησιμοποιείς τα έσοδα και τα επιστρέφεις στην κοινωνία, δεν λεηλατείς την κοινωνία με φόρους όπως έκανε ο κ. Τσίπρας.

Καταλήγοντας, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι αυτές είναι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας: «αν είχαμε περισσότερες δυνατότητες, δεν θα ήθελε η κυβέρνηση να βοηθήσει περισσότερο την κοινωνία;» είπε και πρόσθεσε ότι «αποδείξαμε ότι υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα από τους στόχους και επιστρέφουμε μέρισμα στην κοινωνία με δίκαιο τρόπο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία