Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας για την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, την συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Κωνσταντάτος, προκειμένου να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό για τις δράσεις του ΣΠΑΥ.

Βασίλης Κικίλιας: Υπεράνθρωπη η προσπάθεια που γίνεται

Ειδικότερα, ο προέδρος του ΣΠΑΥ ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για 2-3 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέχρι τώρα στην περιοχή του Υμηττού, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, καθώς τις πρόλαβαν οι εθελοντές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη

Οι δύο άνδρες συζητήσαν γενικότερα για τα θέματα της πρόληψης σε τοπικό επίπεδο μέσα από την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι ο ΣΠΑΥ διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο εθελοντών, που έχει πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική, καθώς ο Υμηττός θεωρείται από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Αττικής και έχει πληγεί επανειλημμένως από πυρκαγιές, που έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές και στον οικιστικό ιστό.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.