Η εισηγμένη εταιρεία εμπορίας καυσίμων ΕΛΙΝΟΙΛ, μαζί με την Blue Grid προχωρούν στην ίδρυση κοινής εταιρείας (με συμμετοχή 50% η κάθε μια) με την επωνυμία «BlueFuel». Η εταιρία αυτή που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα,σημείων ανεφοδιασμού οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσω του κοινού αυτού εγχειρήματος, η «BlueFuel» θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG, με την εμπειρία, τη γεωγραφική παρουσία μέσω του δικτύου πρατηρίων «ελίν» και την οργανωτική ισχύ της ΕΛΙΝΟΙΛ, επιδιώκοντας να αποκτήσει ηγετική θέση στον ανεφοδιασμό οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η «BlueFuel» θα επικεντρωθεί κατά προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση βαρέων οχημάτων, κυρίως σε κομβικά σημεία της εγχώριας αγοράς.

Με βάση τα σχέδια και τις σημερινές συνθήκες, εκτιμάται ότι η «BlueFuel» θα είναι σε θέση να αρχίσει τους ανεφοδιασμούς με LNG εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο 620 πρατηρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης